Следва

Запечено брюкселско зеле с орехи и балсамов оцет

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 15 Тюркоаз

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е ...

All About Life преди 7 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е неустоим, чаровен, удобен, изключително приятен за каране, кокетен, тих.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме.
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града.

Той е прекрасният малък и пъргав градски автомобил, елегантен, индивидуален и пленителен, верен другар в разходката ни до най-софийските места в пътешествие, изпълнено с радост от живота, емоция и френско очарование. Пленяващ със своя чувствен червен цвят, той омагьосва и печели от пръв поглед. Защо, как, къде и с кого - в следващите 33 приказни и много софийски разказа.


На първата ни среща Той ни отведе до приказната Фабрика Дъга, после заедно стигнахме до Park Bar, насладихме се на чаша кубински ром в Casa de Cuba, хапнахме ливански специалитети в Библос, играхме табла сред кулинарни изкушения в Tabla, пихме неповторимо кафе в Kafe Mania, бяхме на космическо пътешествие в Космос, радвахме се на истинско суши в The Sushi Bar, отскочихме на шопинг в STEFANEL, опитахме страхотен лимонов чийз кейк в Salted Cafe Sofia, открихме любимото си уиски в бар Caldo, релаксирахме в Mettasense Yoga&Relax, поглезихме се в Darphin For the Love of Beauty, бяхме на шопинг в VipShop, а днес сме на гости на:

Ресторант Тюркоаз



Мястото… на бул. "Братя Бъкстон" 90 се намира една красива къща, която има особена притегателна сила. Прелестното име Тюркоаз загатва, че това е турски ресторант, но всъщност е нещо много повече. Локацията му е страхотна - нито много далеч, нито в сърцето на натоварения център, а в потайностите на Витоша, Тюркоаз посреща гостите си с топлина, внимание и кулинарни турски изкушения.







Съществува тук от... цели 7 години, като освен ресторанта в София има още два отлични ресторанта на магистрала Тракия - 119 км посока София и 121 км посока Бургас, които не отстъпват по качество и атмосфера на своя софийски събрат.



Създава го... много харизматична дама, от която всъщност произлиза и името на ресторанта. Освен, че тюркоазът е любимият й цвят и има сини очи, Тюр е първата сричка от името й, така че кръгът се затваря и всичко си идва точно на място.



Екипът...е едно голямо семейство. В кухнята се вихрят цели 12 майстор-готвача - всеки от тях експерт в своята сфера, защото няма как един човек да върши всичко едновременно - екипът включва пекари, транжор, отговорник за месото, за мезетата, салатите и супите, за десертите.





Хората, които често го посещават...са много редовни гости, които никога не са наричани клиенти. Тук идват много семейства, млади, интелигентни хора, които работят, учат, имат поглед към света. Тук ще видите и много дипломати, посланици, бизнесмени, журналисти.



Атмосферата, която пленява..думата е една и тя е "уют". В мига, в който прекрачиш прага, се чувстваш като у дома си и това прави екипа в ресторанта щастлив, защото са постигнали изначалната си цел - хората да се чувстват уютно.



Какво да не пропуснем да опитаме... противно на общото разбиране турската кухня е много здравословна стига да знаем какво и как да ядем. В никакъв случай не бива да пропускаме хляба с мезетата и неповторимите салати, скарата със специално подбрани меса и десертите. Менюто включва и много ястия за вегетарианци и хора, които постят. Ресторантът предлага и кетъринг.









И още 3 причини да го обичаме... приказната огромна градина, която е особено красива, когато е топло и се спускат нежни балдахини, цветя и шатри. Фактът, че храната ти се готви в момента - хлябът излиза топъл от пещта, салатата се нарязва, месото се пече пред теб. Обожаваме и как от всяко кътче на ресторанта деликатно се подава красив тюркоазен елемент.






 

В обиколката ни наш верен спътник е новото Renault CLIO



Казва се Renault CLIO - новият петместен модел на френската марка, с удивително нетрадиционен дизайн, поддаващ на всякакви персонализации с изчистените линии на покрива, кокетните огледала за обратно виждане, външните декоративни елементи.

Градът го обича... заради доброто поведение на пътя, новият преден full-LED светлинен подпис и изключително лесното маневриране, което осигурява по-голяма безопасност и комфорт при пътуването. А и е много важно за нашите фини дамски ръце!

Всички го харесват… и има защо! Освен, че е неустоимо чаровно, новото Renault CLIO има безупречно поведение на пътя, печели с модерен и отличителен стил, в който всеки детайл е от значение. И още: можем да персонализираме седалките, инструменталния панел, обкова на аераторите и на скоростния лост.

Причините да го харесваме… освен разбиващо симпатичния външен вид, Renault CLIO ни носи несравнимото изживяване от слушането на звук Bose, който трансформира кабината в истинска концертна зала, възпроизвеждайки автентична, чиста и реалистична музика, достойна за изпълнение на живо.

Благодарение на въвеждането на двигателя 1.5 dCi 110 и 6-степенна автоматична скоростна кутия за двигателя TCe 120, новото CLIO сега предлага най-широкообхватната двигателна гама. Освен това, паркирането никога не е било толкова лесно. Системата Easy Park Assist определя траекторията в зависимост от пространството и конфигурацията на мястото за паркиране, предавайки контрола върху волана и превръщайки паркирането в детска игра.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… е готино, приятно, сигурно и елегантно всичко, което правиш с него.

Обичаме да се връщаме отново и отново тук с автомобила, който обича София точно колкото нас, а именно - новото Renault CLIO, едно скъпоценно градско бижу за заслужили.


Следи за точка номер 16 и ни очаквай, удобно настанен...

 

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 1 Фабрика Дъга

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 2 Park Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 3 Casa de Cuba

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 4 Библос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 5 Tabla

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 6 Kafe Mania

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 7 Космос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 8 The Sushi Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 9 STEFANEL

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 10 Salted Cafe Sofia

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 11 Caldo

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. #12 Mettasense Yoga&Relax

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 13 Darphin For the Love of Beauty

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 14 VipShop

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.