Месечен ХОРОСКОП - Декември 2016

Astro преди 7 години

Звездата на месеца е Уран - майстор на изненадите и инициатор на обновленията. И въпреки че практически е неподвижен (движи се само с половин градус през целия декември), въздействието му е много силно и типично за него, непредвидимо. И тъй като е разположен в Овен, неговото влияние е още по-интензивно, категорично и може би дори екслпозивно.

Именно Уран е замесен в двата основни астрологически аспекта през декември 2016г.: той е в тригон със Сатурн (което е хубаво) и същевременно е в опозиция с Юпитер (което не е хубаво).

От една страна, тригонът между Сатурн в Стрелец и Уран в Овен, ще даде своето най-силно отражение на 25-ти декември, като ще подчертае необходимостта от контролирано обновление. Това означава промени, които са подплатени с анализ и дългосрочна стратегия и са направени въз основата на опит, натрупан в продължение на дълъг период от време.

От друга страна, опозицията между Юпитер в Овен и Уран в Овен, чието най-силно въздействие се очаква да достигне на 26-ти декември, призовава за свобода, промяна и обновление на всяка цена! И всичко това става внезапно: приповдига настроенията, пришпорва събитията, кара ни да действаме прибързано, с бунтарско поведение, дори с лека нотка на ярост. Това води до изненадващи, непредвидени и объркващи събития.

Така че от една страна стои нуждата от стратегическа реформа, а от друга - рискът от хаотична, неочаквана промяна, която е в състояние да обърне всичко нао̀паки във всеки един момент.

Образно казано, последният месец на 2016 година ще е изпълнен със събития, обстановката ще е непостоянна и променлива. Месец на обрати, опити за пренастройване и радикални решения, някои от които след време ще предизвикат чувство на съжаление.

Някои от нас ще привлекат позитивни промени в живота си, а други ще преминат през моменти на кризи или стрес.

14 декември - Пълнолуние в Близнаци и Суперлуна

19 декември - Ретрограден Меркурий

21 декември - Зимно слънцестоене в северното полукълбо (12:44ч. българско време)

25 декември - Сатурн тригон Уран

26 декември - Юпитер в опозиция на Уран

29 декември - Новолуние в Козирог
 

Хороскоп

Още от Astro