Следва

Blond Ambition Gallery - Камила Паркър Боулс

Стилът нa Bee Gees

Братята Barry, Robin и Maurice Gibb, родом от Британия, сформират групата си Bee Gees в Австралия. Родени през...

Лица преди 14 години

Братята Barry, Robin и Maurice Gibb, родом от Британия, сформират групата си Bee Gees в Австралия. Родени през 40-те години, те се радват на своя огромен успех сред няколко поколения, а по-късно се превръщат в истински диско икони, чиято популярност нараства неимоверно бързо, а феновете им се множат скорострелно.

Когато през 1958г. семейство Gibb се мести от Манчестър в Редклиф, Австралия, тогава започва и реалното магично пътешествие на младите братя към света на музиката. Записвайки по няколко хита на година, братята съумяват да станат безумно известни и безстрашно да започнат да експериментират с всичко от кънтри до R’n’B и класически поп балади.

След хитове като „Wine and Women”, „Spicks and Specks” и „New York Mining Disaster 1941”, който достига топ 20 и в Америка, и в Европа, а и с последвалият супер хит на групата „Massachusetts”, те стават толкова известни, че бързо-бързо придобиват статута си на изключително популярни музикални звезди.
Когато диско музиката завладява света, той се разделя на два лагера: хората, които наистина обичат тази музика и тези, които я ненавиждат.



“Съботната нощна треска” дава на мъжете шанса да обличат себе си по един забавен и доста драматичен за времето си начин, стил, който е пренесен леко върху дансинга; бляскав и динамичен.

За да изглеждаш обаче като Bee Gees, са нужни следните неща: облечи се в черно или в деним и намери двама приятели, които са съгласни да направят същото. Купи си черно кожено яке и чифт каубойски ботуши без шпори, като не забравяй да модернизираш вида си и с няколко ключови аксесоара. Примерно верига, свързана от твоя тъмен деним до края на портфейла ти, някаква шапка в същия по-горен стил или пък прословутите Ray Ban-ки за “цвят”.



Като изключим закачката, налице е всъщност един съвсем новоизлюпен и доста култов look, който спомага за феноменалната известност на бандата, съставена от тримата братя. И няма как да отречем, че тази визия пасва перфектно на самата музика. Дълги коси, лъщящи ризи, разкопчани почти до долу, дълги кожени шлифери, бели якета, златни верижки, панталони с висока талия, очертаващи ясно горната част на чатала за един ефект ”Уау” и все подобни на тези донякъде кичозни, но действащи сексуално-материи и кройки, които плавно текат една в друга, оформяйки нов вид мода-неизменна част от диско модата, последователите на която са и огромни фенове на самата група.

Носейки полистерни ризи и силно впити панталони, те са идеален пример за цяло едно поколение, супергрупата на 70-те.
 

More from View Sofia

More Лица