Следва

"Какво виждам" - Бруклин Бекъм ще издава книга!

Новият календар на Pirelli: Триумф на феминизма!

Old but Gold!...

Други преди 7 години

Old but Gold! Това може би е най-удачното определение за новия календар на Pirelli, който стана легендарен с фотосите на изкусителни модели.

Очевидно обаче от известно време насам проектът е поел нов път и се стреми да показва успели и влиятелни жени, които вдъхват респект.

Ума Търман, Кейт Уинслет, Никол Кидман и Хелън Мирън са само част от "ретро" красавиците, които се снимаха за страниците на календара, а ние сме повече от очаровани от сесиите им.

Снимките са дело на Питър Линдберг, а създателите на проекта обявиха, че той е един същински триумф на феминизма.

"Годините не са нищо освен една цифра. Заснехме жени над 40 години и ги показахме такива каквито наистина са - красиви, успешни и запомнящи се", казват от Pirelli.

"Във време, когато жените са представени като перфектни и вечно млади, реших, че е важно да напомня на всички, че красотата има и различна страна", споделя пък самият фотограф Линдберг.

Разбира се, на страниците на Pirelli не липсват и млади, но достатъчно успели, красавици, които защитават правата на жените и се борят за каузи свързани с равноправието като: Лупита Нионго, Леа Сейду, Рууни Мара и Алисия Викандер.

More Други