Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 5 до 11 декември

Кралят на баритоните Амброджо Маестри гостува на ОPERA GOLD

Солистът на Миланската скала и Метрополитън опера със звездно участие в спектакъла на Джузепе Верди „Набуко“ ...

Music преди 7 години

На 18 декември поредицата оперни спектакли OPERA GOLD, организирани от Фондация „Орлин Анастасов“, посреща краля на баритоните Амброджо Маестри. Солистът на Миланската скала и Метрополитън опера ще покори сцената на зала „Колодрума“ в Пловдив с участието си в произведението на Джузепе Верди „НАБУКО“. Оперният спектакъл ще бъде дирижиран от маестро Алесандро Витиело, а режисурата е в ръцете на именития Огнян Драганов.

„Целта на поредицата от събития OPERA GOLD е да популяризира най-високите традиции в оперното изкуство, като представи пред българската публика спектакли, изпълнени в изключително висок стандарт, с участие на емблематични певци от световната оперна сцена. Ярък пример за това е Амброджо Маестри – най-известният съвременен италиански баритон. За мен е чест и съм изключително щастлив, че той прие поканата ми да гостува в България с неповторимата си роля в произведението на Верди „Набуко“, споделя Орлин Анастасов, организатор.

Един от най-аплодираните баритони на световната сцена печели адмирациите на публиката още с дебюта си през 2001-а година като Фалстаф под палката на Рикардо Мути в Ла Скала и в Тетро Верди (Бусето). Работата на маестро Мути и емблематичните роли на Яго в Отело от Верди, Ренато в Бал с маски, Дон Карло ди Варгас в Силата на съдбата и Жорж Жермон в Травиата поставят стабилните основи на международната му кариера и му отварят вратите на най-големите оперни театри в света.

След броени дни гласовитият Амброджо Маестри ще се появи и на българската сцена, където ще си партнира с Йоанна Железчева в ролята на Абигайл, Димитър Станчев като Захария, Борис Луканов ще изиграе Измаел, а Фенена ще бъде Елена Чавдарова. За величието и внушителността на спектакъла ще допринесат още солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора; Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки” и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”;
Операта ще се състои в многофункционалната зала „Колодрума“ от 19 часа, благодарение на Фондация „Орлин Анастасов“.

Ограничено количество билети на промоционални цени с отстъпка от 10 лв. за всяка ценова категория, могат да бъдат закупени в OMV, мрежата на Eventim и билетен център пред Община Пловдив.

More Music