Дизайн за вдъхновение: ЕКО дом в Сидни

Този компактен дом представлява серия от съединени помежду си помещения и градини, които създават усещане за пространство...

Този компактен дом представлява серия от съединени помежду си помещения и градини, които създават усещане за пространство, като същевременно постройката се приспособява спрямо нуждите на своите собственици.

Вратите и прозорците се отварят и затварят чрез плъзгане, разкривайки чудесни гледки, като същевремено допринасят за необходимото уединение и уют. Пространството около тази модерна постройка преди време е било просто тенис корт, днес споделя своите граници с 11 други къщи.

Дневните помещения са разположени на партерния етаж с изглед към градината и централния двор.

Спалните помещения са разположени на горния етаж и са снабдени с подвижни щори, чрез които се осигурява достатъчно уединение, когато е необходимо.

Основата на сградата се крепи от бели бетонови тухли, а фасадата е от бяла облицовка и натурално дърво. Тази комбинация осигурява отлични условия за живот с максимален комфорт и минимална необходимост от поддръжка.

Жилището се намира в най-големия и най-стар град в Австралия и е проектирано с цел да е максимално щадящо от екологична гледна точка: кръстосан вентилационен поток, достатъчно добре изолирани под и стени - всичко това гарантира по-ниска консумация на енергия и максимален комфорт за обитателите.

Джексън Бъроуз е проектирал този environment friendly частен дом в Сидни, Австралия през 2014 година.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.