Следва

Петъчен БЛИЦ: Убиецът Васил Панайотов

Киш със спанак, артишок и сирене Чедър

Киш със спанак, артишок и сирене Чедър

Food преди 7 години

Признаваме си, че когато се решим да си приготвим нещо лесно и вкусно със спанак - защото е здравословен, защото е полезен и е богат на фибри и желязо, не винаги ни изникват на ума много и разнообразни идеи. Затова сега, след като преди по-малко от месец споделихме с вас рецепта за лесна и питателна салата с яйце и спанак, представяме на вашето внимание сочен и вкусен киш със спанак - за да подобрим имунитета и да засилим живителните сили на организма в студените дни.

Ето кои са продуктите за киша:

9 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. зряло сирене Чедър
200гр. спанак (пресен или замразен)
1 консерва артишок
1/2 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки наситнен чесън
1 ч.л. кокосово масло
сол и пипер

Техника на приготвяне:

Нарежете артошока на дребно и го сложете в цедка, заедно със спанака, като ги притискате, за да отцедите максимално излишната вода. След това ги сложете в купа и ги оставете замалко настрана.

Загрейте кокосовото масло в тиган на средна температура и задушете лука, докато стане полупрозрачен. Добавете и чесъна и задушете още 1-2 минути. Сложете ги при спанака и артишока и разбъркайте добре. След това разпределете спаначената смес върху тава, в която сте сложили хартия за печене и я разпределете равномерно. Отгоре поръсете и с настъргания чедър.

Разбъркайте яйцата с прясното мляко в отделна купа и добавете сол и пипер. Излейте яйчената смес върху спанака. Поставете тавата в средата на предварително загрята на 180° фурна и изпечете киша за около 45 минути или докато стане златист и пухкав. Преди да сервирате, го оставете да изтине за 5 минути.

More Food