Следва

Triumph Inspiration Award

ЕКСПЕРИМЕНТЪТ ... възможен

Новата рубрика на ViewSofia се казва така защото от днес ще се опитаме да покажем или по-добре, да докажем, че...

Shopping преди 14 години

Новата рубрика на ViewSofia се казва така защото от днес ще се опитаме да покажем или по-добре, да докажем, че с малко средства и много желание може да се постигне зашеметяващ външен вид.

Определяйки лимит от 50, 100 или 150 лева, ние ще ангажираме известни имена от бизнеса с мода, които ще демонстрират нагледно как, откъде и защо можеш да напазаруваш сносно, без това да се отрази устремно на главоболието ти в оставащите до заплата дни.

Правото на личен избор на участниците в експеримента е гарантирано, те купуват само това, което им харесва. Условията са две: да се вместят в ограничения бюджет и изборът да е ефектен.

Първа в нашата авантюра се включи Искра Кирилова, мениджър на дизайнерско студио Totally Erected. Искра не се поколеба да ни заведе в няколкото симпатични секънд-хенда, в които обичайно пазарува, и да заформи за около час три напълно различни един от друг аутфита – един за лежерен летен уикенд, най-добре на морето, един в две разновидности за градски условия – в случай, че настроението ти е „женствено” и един за вечерта – изискан и малко ретро.

Ето как се получи експеримент №1:

1. Ваканционен релакс




Панталон на райе в черно и бяло, широк обемен топ и копринен шал с подходящ мотив като тюрбан.



Тук слагаме няколко евтини и ефектни гривни от магазинчето за дребосъци Just Smile на Фритьоф Нансен...



...и черни сандали с каишка и малко токче от аутлета на Pepina M.

Резултатът е следният: панталон за 22 лева, блуза – 19, шал – 7, гривни – 6, сандали – 95 = 149 лева.

2. Женствено градско настроение 



Рокля от коприна с рязана бродерия, в зеленикаво-бежово и контрастен, супер обемен шал, който може да се носи около врата и около кръста, и то едновременно,



...бежови велурени пантофки от аутлета на Pepina M.

Резултатът – рокля - 25 лева, шал – 22, обувки – 80 = 127 лева.



Или същият ефектен шал, съчетан с панталон от лен и памук – 28 лева, чанта от текстил и кожа – 32, туника и сако от естествена материя – и двете по 25 лева.

Общо – 132 лева.

3. Вечер в театъра



Черна блуза от естествена коприна с връзка около шията и дълга пола от сурова коприна в червено и черно. И още към комбинацията:



...пластмасови капковидни обеци от магазинчето Just Smile, на "Фритьоф Нансен"...,



...и копринено чорапче за под обувката – за 1 лев от Za-Za на "Граф Игнатиев”. Пола – 22 лева, блуза – 25 лева, обеци – 4, чорапки – 1.

Общо – 52 лева.

В избора на Искра има много от нея самата. Което, според нас, е и малката тайна на ефектния аутфит – вслушването в самия теб.

Всички покупки на дрехи са направени в магазините за секънд хенд на Малките пет кьошета, обувките са на Pepina M Outlet в безистена на Граф Игнатиев, а ефектните допълващи аксесоари – от Just Smile на "Фритьоф Нансен".

More from View Sofia

More Shopping