Следва

Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица в памет на Фидел Кастро

София на... Белослава

Достатъчно е само да кажем името й, и в ушите ни зазвучава кадифен, много нежен глас...

All About Life преди 7 години

Достатъчно е само да кажем името й, и в ушите ни зазвучава кадифен, много нежен глас. Достатъчно е да кажем името й и веднага си представяме лъчезарната усмивка на тази жена.

Белослава тази година стана посланик на акцията на VIVACOM Операция "Жълти стотинки", една прекрасна инициатива, както смята и самата тя, която не коства никакви усилия на всеки от нас, но пък помага много. 

Създадена преди седем години, от няколко Операция "Жълти стотинки" подкрепя една конкретна кауза: изграждане на наблюдавани жилища "Дом Възможност". Питали ли сме се някога какво се случва с децата от домовете за сираци, когато навършат пълнолетие и сиропиталището вече не е техен дом. Истината е, че се справят с живота както намерят за добре. И определено нямат равни възможности с останалите. 

Операция "Жълти стотинки" гради домове за тези деца и осигурява психолози и социолози, дава право на образование, работа и бъдеще. Тазгодишните посланици на инициативата са Белослава и Йордан Йовчев, любим български спортист и очарователна певица. А след като в края на годината Операция "Жълти стотинки" приключи, VIVACOM ще удвои даренията и ще започне изграждането на следващия Дом, за следващите деца, за следващите възможности.

По този повод, в един хубав зимен ден се срещаме с Белослава и се разхождаме из града, предимно из спомените от нейното детство. София и на всички ни, но София е и много лична. 

Ето Я, интимна и преживяна, София на Белослава:



"Много време си мечтаех да направя място, в което да се събират всякакви артисти, храната да е вкусна, а атмосферата да е предразполагаща и артистична. Atelier стана факт, стените са пълни с картини и графики и аз прекарвам немалка част от времето, което не е свързано с музика тук. Ресторантът заживя собствен живот и хората, които най-често го посещават са артисти и хора, които обичат изкуството. 
А във връзка с "Жълти стотинки", която лично адмирирам и харесвам, освен че съм неин посланник, бих искала да имам възможността да се запозная лично с децата, на които помагаме, на един обяд или вечеря тук." 








"Докторската градина, мястото,на което ме водеха като дете след училище. При ъгъла с Кракра имаше детска площадка с люлки. За мен тази градинка си остава един спомен от детството, което беше спокойно и щастливо." 







"Чешкият клуб е мястото, което свързвам освен с детството си и с моите родители, които ме водеха често тук.Тук, преди години, се събираха хора на изкуството и интелектуалци от онова време и вечерите имаха една особено приятна атмосфера. А в съседния двор с приятели често играехме на криеница." 







"Моята улица. Спомням си как към пет следобед поглеждах през прозореца и виждах баба, която се връща от работа. Това беше любимото ми време на деня. Майка ми има снимка на същия този ъгъл на улиците Шейново и Кракра." 





 

Повече информация за инициативата има на сайта на Операция „Жълти стотинки“ .

А предколедно ще слушаме Белослава в един лайв в Yalta, за една истинска Soulful Christmas.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 10 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 11 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.