Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 19 Happy Sushi

Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица в памет на Фидел Кастро

Eдна личност, която винаги е пораждала интерес с тираничния си характер и принципи на упревление на комунистическата партия в Куба...

Celebrities преди 7 години

Eдна личност, която винаги е пораждала интерес с тираничния си характер и принципи на упревление на комунистическата партия в Куба, напусна този свят преди по-малко от месец на 90-годишна възраст. Той е кубинският лиедер Фидел Кастро, който днес споменаваме, заслушвайки се в думите, които ни е завещал. 

Думи, изричани и писани в 49-те години от управлението му, от които определено можем да се поучим и днес, заради силата и смисъла, които носят в себе си. 

Най-обичаният и най-мразеният лидер, националистът и ненадмитат любител на кубински пури, звучеше така: 

"Революцията не е легло с рози. Революцията е битка между миналото и бъдещето."

"Никой не може да унищожи силата на нашите идеи."

"Този, който не може да се бори за другите, никога няма да може да се пребори и за самия себе си."

"Войнът може да умре, но не и неговите идеи!“

"Осъдете ме. Няма значение. Историята ще ме освободи."

„Нека родината се гордее с вас. Не се страхувайте от славна смърт. Да умреш за родината – значи да живееш."

"Нито един от съвременните световни проблеми не бива да се решава със сила, няма световна сила, технологична мощ, военна сила, която да гарантира пълна сигурност."

"Идеите на кубинските комунисти ще пребъдат като доказателство, че на тази планета, ако човек работи упорито и с достойнство, може да произвежда материалните и културни блага, необходими на човешките същества."

"Победата е упорство!"

"Започнах революцията с 82 души. Ако трябваше да го направя пак, щях да го направя с 10-15 и абсолютна вяра. Няма значение колко сте малко, ако имате вяра и план за действие."

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 4 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.