Следва

Хубава

Стилът няма възраст

Мислите, че модните течения влияят само на младите? Грешите. Защото очевидно не сте чували за Али...

преди 7 години

Мислите, че модните течения влияят само на младите? Грешите. Защото очевидно не сте чували за Али.

Всяка сутрин, 86-годишният Али Акдениз отива на работа в различен аутфит, изпипан до последното копче.

Германецът с турски произход привлича вниманието на Зоуи Спаутън, фотограф от Австралия, още през 2012 г.. Тя прави първата си снимка на Али, когато го вижда покрай кафене на път за работа в квартал Neue Kirche в Берлин.

Спаутън решава да го снима все по-често и прави именно това през следващите три години. Така се ражда и блогът с името "Какво носи Али", където можем да намерим колекция от най-добрите тоалети на Али през годините.

Ексцентричният Акдениз се премества в Германия преди повече от четири десетилетия. Някога е бил лекар, а сега е шивач, което не ни изненадва, имайки предвид отношението му към модата.

"Винаги съм обичал модата, но на моята възраст трябва да полагаш допълнителни усилия, за да изглеждаш наистина добре. Аз съм честен гражданин и имах престижна кариера. Затова и се обличам така", казва симпатичното деди.

Пламъчето в очите на Али е възпроизвело 15 сина, три дъщери и, според него, 80 внуци, въпреки че никога не ги е броил. Нито един от тях обаче, не живее в Берлин. Али живее сам, така че Спаутън бързо се превръща в част от семейството му.

"Разбира се, не е като никое друго приятелство, което съм имала преди, заради езиковата бариера", казва Зоуи.

"Разговорите ни са доста прости, но успявам да науча страхотни неща от него. Съвсем наскоро разбрах, че Али е бил цирков артист. Той може да прави всичко! Пенсионира се миналия месец, след дълги години работа като шивач, а преди това е бил обущар и фризьор“, допълва още фотографката.

Самоусъвършенстването е част от емигрантския живот, който и двамата споделят.

"Интересно е, защото ние представляваме две съвсем различни емигрантски вълни в Берлин. Може би благодарение на това имаме някакво неизказано разбиране", казва Зоуи.

В този град, пънкарите са обсебени от прическите си, а хипстърите от облеклото си и за повечето хора, родени в Берлин това не е нищо особено. Явно за това именно австралийката Зоуи Спаутън първа открива красотата в ексцентричното облекло на Али.

Показваме ви някои от най-любимите ни аутфити, а ако искате да видите всичките фотосесии, може да ги откриете ТУК! 


More