Следва

„Мост към Кристо“ през очите на другите: "Хармоничното и величествено сливане..."

Ето го трейлъра на "Мълчание" - първият филм на Скорсезе от 4 години насам

Да, това действително е първият пълнометражен филм на режисьора от 2013 година насам...

Movies & TV преди 7 години

Да, това действително е първият пълнометражен филм на режисьора от 2013 година насам.

Действието на историческата драма "Мълчание" се развива през XVII век. В центъра на историята са двама португалски мисионери, странстващи из Япония с цел разпространението на християнското Евангелие из новата земя, и оттук - нови последователи. Двамата са подложени на ужасяващи гонения.

В основата на филма лежи романът на японския писател Шюсаку Ендо. В главните роли са Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън, а премиерата е планирана за 26 януари 2017 година.

Наскоро Ървин Уинклър, продуцент на филма, сподели, че според него това е най-добрият филм, който Мартин Скорсезе е правил, официалният трейлър, мислим си, го доказва.

Освен трейлър, очакваме в най-скоро време у нас да се появи и книгата на Шюсаку Енду – „Мълчание", чиито синопсис звучи така:

В „Мълчание" Ендо осветлява непозната част от историята на своята страна. Описваните в романа събития се превръщат в рефлексия върху универсалния характер на религиите и дълбокия смисъл на християнското милосърдие, както и в забележително свидетелство за сложните отношения между Япония и Запада. Реализмът на романа не подлежи на съмнение, но тъканта на текста също така е наситена с иносказания, алегории, метафори. Най-ярката и трагична метафора е пътят на страданието, който извървява главният герой, пораждащ асоциации с пътя към Голгота. Но финалът на пътя е различен – той е страшен със своята безизходност.

More Movies & TV