Следва

Мода от Севера - Холандски дизайнери II

Triumph Inspiration Award

Снощи, на ревю-спектакъл в хотел „Хилтън” бе избран българският финалист на конкурса за бельо „Triumph...

All fashion преди 14 години

Снощи, на ревю-спектакъл в хотел „Хилтън” бе избран българският финалист на конкурса за бельо „Triumph Inspiration Award” 2009. Журито (Дора Блек-Хемплер – управител на „Триумф Интернационал София”, проф. Любомир Стойков, проф. Мая Богданова, Мария Георгиева – главен редактор на списание „Ел” – България; Александра Иванова, продуцент и Аля Милушева) награди Искрен Лозанов, който е III курс бакалавър в Националната художествена академия (НХА). Творението му „Ден и нощ” е вдъхновено от гения в изкуството на 20-ти век – Пабло Пикасо.

Наградата на Искрен е 6-месечен стаж в едно от известните български модни списания и възможността да представи страната ни на световния финал на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2009, който ще се проведе през септември в Милано.

Второ място зае Ина Чокова, II курс бакалавър, а третото място бе отредено на Миглена Карова, II курс магистър.
Младите дизайнери бяха подходили по изключително творчески начин към моделите и като вдъхновението им преминаваше през митичната древност, през епохата на Клод Моне и Пабло Пикасо, декоративната хармония на Алфонс Муха, оригиналния стил на Хундертвасер, кокетната анимационна героиня Бети Буп, стила на съвременната поп икона Ейми Уайнхаус и др.

Както през 2008 г., така и сега, моделът, удостоен с първа награда на световния финал, ще се адаптира от дизайнерите на „Триумф” и през 2010 г. ще бъде пуснат за производство като лимитирана серия, която ще се продава в избрани магазини по цял свят. Освен това, неговият автор (победителят в конкурса) ще получи награда от 15 000 евро. Класираните на второ и трето място на световния финал автори на дизайнерски проекти ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.

На финала България ще бъде представена от Искрен Лозанов като ние му пожелаваме успех.

www.triumph-inspiration-award.com
www.triumphinspirationaward.com
www.triumph.com

More from View Sofia

More All fashion