Следва

Работите на бюро? Съсипва ли това здравето ви?

Домашни шоколадови трюфели

Домашни шоколадови трюфели

Food преди 7 години

Шоколадовите трюфели са неустоим десерт с плътен какаов вкус, а ароматът зависи от изцяло от предпочитанията ви - дали с тъмен ром, мента, карамел или лешников екстракт, вие избирате какъв аромат да добавите към своите домашни шоколадови трюфели. 

Подаръците са много хубаво нещо, но защо не изненадате своите близки и любими хора с едни домашно приготвени трюфели? Гарантираме, че ще са ви много, много благодарни!

Ето кои са продуктите:
220 гр. натурален шоколад (62% какао или повече), начупен на малки парчета
1/2 ч.ч. неподсладена сладкарска сметана
1 ч.л. ванилов екстракт

Аромати по желание:
Ментови листа (нарязани на ситно)
Канела и кардамон (1 пръчка канела и 2 шушулки кардамон)
Амарето (1-2 супени лъжици)
Бадемов екстракт (1 чаена лъжица)
Лешников екстракт (1 чаена лъжица)

За овалване:
Какао
Наситнени орехи
Наситнени бадеми



Технология на приготвяне:

1. В касерола загрейте сметаната, като разбърквате от време на време. Ако сте избрали един от ароматите, изброени по-горе, сега е моментът да го добавите към сметаната (в такъв случай пропуснете ванилията от следващата стъпка). Ако сте добавили ментови листа или канела, след като сметаната закъкри, я махнете от котлона и оставете настрана за около 1 час, за да поеме хубаво от аромата им. След това прецедете и загрейте отново сметаната.

2. Поставете шоколада в друга купа. Залейте го с горещата сметана, добавете ванилията и оставете така за няколко минути, след това разбъркайте, докато съставките се смесят напълно (така се прави шоколадова основа или ганаш).

3. Оставете получената смес леко да се охлади, след което я поставете в хладилника за 2 часа.

4. Използвайте чаена лъжичка, за да оформите топчета и си помогнете с ръце, но бъдете максимално бързи, за да не се разтопят от топлината на дланите ви. Поставяйте бонбоните върху хартия за печене, а след като ги направите, ги оваляйте в какаото или в наситнените ядки по желание. Поставете ги отново в хладилника (най-добре за една нощ), за да стегнат и след това сервирайте.

More Food