Следва

6 причини да обичаме Colour Catcher

Работите на бюро? Съсипва ли това здравето ви?

Прекарването на 6 или повече часа на стола крие сериозни здравословни рискове...

Health преди 7 години

Прекарването на 6 или повече часа на стола крие сериозни здравословни рискове.

Според съвсем ново проучване, проведено в университета Лоубъро, дори тези от нас, които тренират ежедневно, са във висок риск от сърдечни заболявания, инсулт и диабет, ако прекарват повече от 6 часа дневно в седнало положение. Изследването, проведено с помощта на здравни монитори, показва, че дори активностите не могат да неутрализират негативните последици от заседналия начин на живот.

“Човекът не е пригоден да стои неподвижен за дълъг период от време, но това е животът, който живеем сега и това дава сериозно отражение върху нашия организъм”, казва Дейл Еслиджър от спортния център в университета. И колкото и ужасяващо да звучи, навиците ни се влошават.

Еслиджър добавя още: “Доставят храната ни директно до дома, поръчваме готова храна, за да си спестим готвенето, получаваме дори филмите онлайн и все по-рядко се налага да излизаме от дома.”

Хубавата новина е че може да се въздейства на този все по-задълбочаващ се проблем.

Най-малкото, което можем да направим, е да ставаме от бюрото за кратка разходка на всеки половин час. А има още нещо, което може да ни е от полза: консумирането на горещ чай, например, определено ще ни накара да станем и да раздвижим крачета до кухнята за малко топла вода.

Йогата също може да облекчи напрежението в крайниците, което ще противодейства на лошото влияние от продължителното седене на стол, а ако се отучите от навика да ядете обяда си на бюрото, то това винаги ще е в плюс за вашето общо физическо състояние.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.