Следва

Четиво в четвъртък: "Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта" от Хелън Филдинг

LOVE to quote: Кольо Карамфилов на 53, един ангел рече...

Чудно чувствителен, гениално надарен, много добър. Тъжим за Кольо Карамфилов, гледайки картините му, четейки сина му, спомняйки си милата му...

Events преди 7 години

Чудно чувствителен, гениално надарен, много добър. Тъжим за Кольо Карамфилов, гледайки картините му, четейки сина му, спомняйки си милата му, спокойна и безбрежно дълбока мъдрост. За него обичаме да казваме: Кольо Карамфилов не беше оттук.

Днес ТОЙ щеше да навърши 53! ОБИЧАМЕ ГО И си говорим с него:

"Избор, избор! Въпрос на избор е всичко. Аз излязох от Фейсбук преди една седмица. Седял съм с дни и после съм се чудил кому е нужно. С часове мисля някоя глупава реплика, ей така да я хвърля в пространството и да видя дали някой ще ми обърне внимание. Кога ми се е случвало това според теб? След 12 часа нощем всички вкъщи спят и на мен ми е скучно дори с мен самия. Вместо да отида да рисувам картини в ателието си, аз стоя във Фейсбук. Без да знам защо. В профила си пускам изречението: „Имам високо кръвно, някой да ми услужи с ниско кръвно". След десет минути се оказва, че целият свят мисли за мен. Но никой не може да ми подари ниско кръвно. Няма приятелство в „цък, цък, цък" (имитира тракането по клавиатурата – бел. ред.), не е в буквите, другаде е."

"Приятелството се ражда по естествен път, както детето. Колкото абстрактно и фино нещо е родителството, толкова и приятелството. Дълбочина, без дъно, не можеш да я обясниш, изпитва се. Детето и приятелството могат само да се отглеждат, не можеш да ги купиш или наемеш. Десет години може да го няма приятеля, но ако чувството за липса се появи ненадейно, усещането, че ей сега, ако беше тук, можеше да си опреш главата на рамото му, да замълчиш, тогава става пусто. И страшно."

"Да разсипеш усмивка върху официалния си костюм... на това му казвам събитие!"

"Изглежда, всички сме в една сКептична яма... И като ви писне, писнете и вие...!"

"Любовта е като връх на планина. Но изкачиш ли го веднъж, трябва да се вкопчиш в него и да не слизаш обратно. Иначе си изгубен."


Jeremy? избраха картина на Кольо Карамфилов за обложката на първия си албум :)

"Така и не се научих как се краде синьо от изгрев..."

"Цифрата 50 е страшна! Тежи, та се не трае! Не на мен! Аз съм си на 18, истински абитуриент, автентична майна, стопроцентов хулиган."

"Отдавна живея с максимата, че не може да мине един ден, без нещо да те изненада."

"Много трудно се оцелява като артист и художник в съвременна България. Искат се зъби, нокти и лакти. Например в истинския баскетбол не може да се играе само с ниски топки. Това ще е пинг-понг, а не баскетбол!"

"Отживелица е това, че хората смятат, че са прецакани. Никой не прави нищо за никой. Забравили сме, че всичко е скачени съдове. Ако ти вземеш от мен, аз ще взема от теб. Няма начин. Себедостатъчността е отживелица."

"Леко виновен съм, защото някои колеги художници ми се сърдят за това, че въведох заглавията на изложбите. Но това е, защото съм театрално момче, художествено-сценични кадри. За мен правенето на изложба е филм. Аз си я филмирам. Имам си главни герои, по-малки герои."

"Имам една картина, която е може би най-голямото ми безсилие. Тя се казва „урок по плаване". Ако Моисей е имал силата да отвори Червено море и да поведе народа си, то ние тази сила я нямаме. Това поне е сигурно. Но поне да се научим да караме лодки. Поне да гребем, да му се не види. Иначе нямаме друг шанс. Няма да преплуваме отвъд другия бряг. Поне да се научим да караме лодки. Иначе какво – джапаме и си мислим, че плуваме... Просто е. Трябва да гребеш здраво."

"Има една желязна закономерност - нещата се завръщат през 20-годишен период. За това време се отсява най-стойностното."

"Обичам когато пия, да пия, когато пуша, да пуша, когато ям, да ям, обичам всичко да е крайно и съществено, а не наполовина това, наполовина онова."

"Всичко може да е музика. И намигане..."

"Радетел съм на това да бъде погален всеки един нормален човек. Да бъде погален. Малко да му се даде шанс да бъде щастлив."

"Имам една картина. Столът на бащата. И върху него пясъчна планина. За всички дето си мислим, че сме големи авторитети... А сме пясък, който ще се изсипе, ще изтече от стола... И нищо няма да остане. Всички трябва да се замислим какво остава от нас."

More from View Sofia

Театралното многообразие на Азия част от програмата на Световен театър в София 2017

Events преди 6 години

Диалогът между културите, между традициите и съвременните форми и между представите за Изтока и Запада ще се разкрие през спектаклите „Софтмашина: Рианто и Сурджит” и „Ужасената душа: Макбет”...

Календарът с австралийските мачовци-огнеборци навършва 30

Events преди 1 година

От стартирането си преди 30 години календарът на австралийските пожарникари е дарил милиони долари на австралийски благотворителни организации. Организаторите са категорични, че това е най-популярният календар в света, от който на стената в Редакцията си имаме и ние

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?