Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 21 Петрус

Крем супа от печен сладък картоф

Крем супа от печен сладък картоф

Food преди 7 години

Да, точно така - от сладък картоф също може да се приготви вкусна, гъста супа, а технологията на приготвяне, макар различна, е също толкова лесна, както на обикновената картофена крем супа.

Какво ви трябва?
450 грама сладки картофи
2 големи глави лук шалот
2 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжица мащерка
1/4 чаена лъжица кимьон
3 чаени чаши пилешки бульон (най-добре от сварено пиле)
1/8 чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици заквасена сметана или гъсто кисело мляко

Технологията:
Обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета, а лука обелете и разполовете на две. Сложете ги в голяма купа и полейте със зехтин. Добавете солта, мащерката и кимьона и разбъркайте добре.

Сложете зеленчуците в тава, покрита с пергаментова хартия и поставете да се пече в предварително загрята на 220° фурна за около 25 минути.

Докато се пекат, загрейте пилешкия бульон на котлона, докато започне да излиза пара. Когато зеленчуците се изпекат, ги сложете в блендер, добавете и бульона и пюрирайте, докато получите гладка, кремава консистенция.

Съвет* Започнете пасирането с леки пулсации на блендера и когато пюрирате горещи течности, не го пълнете повече от 1/3 от общата вместимост. Ако блендера ви е прекалено малък, може да използвате и пасатор.

Когато сте готови с пасирането, опитайте на вкус и при необходимост добавете още сол. Подправете и с черен пипер и сервирайте с 1 супена лъжица сметана.

More Food