Следва

Кой е цветът на 2017? И какво символизира?

Фусили с шунка и грах

Фусили с шунка и грах

Food преди 7 години

Няма много какво да се каже за пастата... Тя се комбинира чудесно с голямо разнообразие от продукти - и сладки, и солени. Също така може да се приготвя по много различни начини. Но за сметка на това винаги е много вкусна и засищаща! Днес решихме да предложим една рецепта за паста, която не сме опитвали, но сме сигурни, че е много вкусна. И понеже тялото ни през зимата има нужда от повече въглехидрати, затова възнамеряваме при първа възможност, и когато се сдобием с всички необходими продукти, да си я приготвим!

Продукти:
400гр. паста фусили
2 с.л. масло
сол (за подсоляване на водата за варене)
3 скилидки наситнен чесън
1 и 1/2 ч.ч. нарязана наситно шунка
1 и 1/2 ч.ч. замразен грах
1/2 ч.ч. сметана
1 ч.ч от водата, в която е вряла пастата
1/2 ч.ч. настърган пармезан
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. прясно изтискан лимонов сок

Технология на приготвяне:
Загрейте 4 литра подсолена вода и след като заври, добавете пастата и гответе в непокрит съд до готовност според оказанията на опаковката, но без да я преварявате. Когато е готова, я отцедете и отделете 1 чаена чаша от водата.

Докато се готви пастата, пригответе и другите съставки, като загреете маслото на средна температура, докато се разтопи. След това прибавете наситнения чесън и гответе 1-2 минути. Добавете шунката, граха и една чаена чаша от водата, в която е вряла пастата. Това ще помогне на граха да се размрази.

Като поизври течността, прибавете сметаната, пармезана, солта, пипера и лимоновия сок.

Когато пастата и соса са готови, ги объркайте заедно и сервирайте в дълбоки чинии.

More Food