Следва

Кофти неделя is coming! Ето защо...

Канелени рулца

Канелени рулца

Food преди 7 години

Днес решихме да пробваме една от класическите рецепти, които сме свикнали да виждаме по това време на годината в Америка. Тя е традиционна за големия празник Деня на Благодарността и можем да я открием все по-често по Коледните базари. Да, това са именно канелените рулца. Едно сладко празнично изкушение, което няма да остави гостите на трапезата ни безразлични. Независимо дали искаме да сме част от американската традиция или просто ни се похапва нещо сладко, това е един прекрасен десерт, на който можем да се насладим през студените зимни вечери. За по-добър вкус, майстор готвачите препоръчват рулцата да се сервират с чаша горещ шоколад или яйчен пунш.

Съставките:
1 чаена лъжичка бяла захар
 
1 пакет активна суха мая
 
1/2 чаша топла вода
1/2 чаша мляко
 
1/4 чаша бяла захар
 
1/4 чаша масло
 
1 чаена лъжичка сол
 
2 яйца 
 
4 чаши брашно
 
3/4 чаша масло
 
3/4 чаша кафява захар
 
1 чаша начупени орехи 
3/4 чаша кафява захар 
 
1 супена лъжица канела на прах
 
1/4 чаша разтопено масло

Техниката:
В малка купа разтваряме 1 чаена лъжичка захар и мая в топла вода. Оставяме сместа да престои, докато стане кремообразна (около 10 минути). Затопляме млякото в малка тенджерка, докато се появят мехурчета и след това махаме от огъня. Смесваме захарта, маслото и солта и разбъркваме докато съставките се разтопят. Оставяме леко да изстине.

В по-голяма купа прибавяме сместа с маята, сместа с млякото, яйцата и брашното и разбъркваме добре. Когато тестото стегне, го преместваме върху леко набрашнена повърхност и го размесваме (около 8 минути).



Леко намасляваме голяма купа, поставяме тестото в нея, покриваме го с влажна кърпа и го оставяме за около час на топло място, докато удвои обема си.

 През това време разтапяме 3/4 чаша масло в малък тиган на средна температура. Прибавяме кафявата захар и разбъркваме, докато се разтопи. Изсипваме сместа в намазнена тавичка. Поръсваме дъното на тавата с орехи и оставяме настрана. Смесваме останалата 3/4 чаша кафява захар с орехите и канелата и също оставяме настрана.

Преместваме тестото на набрашнена повърхност и го разстиламе във формата на тавата. Намазняваме го и го поръсваме със сместа от кафява захар и канела. Навиваме плътно руло и намазваме краищата с малко масло.



Нарязваме на 15 равни парчета и ги поставяме в тавата. Отново ги покриваме и оставяме за около час или докато удвоят обема си. Междувременно загряваме фурната на 190 градуса. 


Печем между 25 и 30 минути, или до златисто кафяво. Оставяме да изстине за 3 минути, след което преместваме в красив поднос. Можем да добавим допълнително орехи и сметана по желание.

More Food