Следва

Наградите от "Кубо и пътят на самурая" отлитат при...

Как да "оцелеем" по Коледа със свекървата?

Трудно се разбирате със свекървата, дори и в хубавите моменти? Можем да се обзаложим, че по Коледа е още по-трудно...

All About Life преди 7 години

Трудно се разбирате със свекървата, дори и в хубавите моменти? Можем да се обзаложим, че по Коледа е още по-трудно! Това е моментът в годината, когато има толкова много какво да се прави и толкова много приготовления за празника, че едва ли бихме се разминали без кавги, задни мисли и вътрешно напрежение…

Празничният период е толкова изпълнен с приповдигнато настроение, коледни песни, светлини и домашен уют, че изглежда няма какво да притъпи настроението. Но помислете отново, момичета! Какво се случва, когато трябва да сте в пълен синхрон с желанията и прищявките на свекървата? Звучи невъзможно, нали?

Затова решихме да споделим няколко страхотни предложения за това как да се справим с майката на своя любим, заимствани от книгата на Кейти Ринк - Managing MIL.

1. Организирайте празника във вашия дом и не я канете…
Шегуваме се, не е необходимо да го правите!

2. Посрещнете я подобаващо

Нека е наясно, че е добре дошла във вашия дом. И не допускайте тя да заеме второстепенна роля. Позволете ѝ да участва в приготвянето на празничната вечеря.



3. Настанете я в най-хубавата стая

Позволете на свекървата да се настани на най-удобното легло, дори ако се наложи вие да спите на надуваемо легло или на разтегателния диван.



4. Покажете, че сте добра домакиня
Сложете чисти чаршафи! Няма нужда да се обосноваваме, нали? Обръщането или изтупването им не се брои.

5. Потърсете съвет, но не предавайте юздите в нейни ръце
Накарайте я да повярва, че и тя има принос, но ѝ покажете кой е шефа. Достатъчно зрели сте вече.

6. Правете нещата по своя начин
Да, тя е пекла коледната пуйка в продължение на 30-40 години, но дойде време да ѝ покажете, че и вие можете да се справите.

7. Дайте ѝ задачи
Влудява ви нейното постоянно обикаляне и непрестанни коментари? Укротете ентусиазма ѝ, като ѝ дадете да чисти боб или ориз, например.



8. Повикайте подкрепление
Леля ви е малко чалната, но в състояние да запълва времето с празни приказки? Е, поканете я и “паркирайте” свекървата на дивана с чаша бренди в ръка.

9. Укротете я с доброта
Поглезете малко свекървата. Хубави подаръци, чай в леглото - всичко това ще помогне да запазите магията на коледния дух.



10. Не я обвинявайте

Не е нейна вината, че Коледа е весел празник повече за децата, отколкото за възрастните.
Или ако трябва да обвините някого…

11. То това може да е... Дядо Коледа
Че ви дава нереалистични очаквания.

12. Или съпруга ви
Че е основният виновник да сте в това положение.

13. А защо не и родителите си…
За това, че направиха детските ви Коледи толкова вълшебни...

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.