Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Предпразнично известните, и не чак толкова, личности сякаш започнаха да правят още повече глупости!...

Предпразнично известните, и не чак толкова, личности сякаш започнаха да правят още повече глупости!

Дизайнери срещу plus size модата?

Приемствеността в модната индустрия и по-специално упоритото навлизане на plus size манекените и plus size модата като понятие, силно вълнува света. Има обаче и хора, на които това не им допада и/или не искат имената им да бъдат свързвани с понятието. Такъв е случаят с януарската корица на британския Vogue, където екипът на списанието е получил не един или два отказа при запитването към различни дизайнери да дадат дрехи за сесията на известния plus size модел Ашли Греъм. Главната редакторка на изданието Александра Шулман пък споделя разочарованието си в "Писмото на редактора" към броя: "За мен е странно как докато едната половина от света отчаяно се опитва да разшири дефиницията за физическа красота, част от най-знаменитите ни дизайнери се отправят в тотално обратна и по мое мнение - грешна посока."

И докато нито Греъм, нито Шулман споделят имената на отказалите дизайнери, моделът побърза да благодари на американския бранд Coach, който, под креативния надзор на Стюарт Веверс осигурява в последната минута страхотната визия на Греъм: "Те не само осигуриха дрехи, които са извън серията им с мостри, но и бяха ентусиазирани да се погрижат за визията на жена, която не е стандартен модел."

 

Така се прави!

Скрито, покрито

Коментари: 6

L
llumpy (2017/01/22 / 10:14)
Следваща стъпка - petite section във всеки магазин! Както има plus size, така ще трябва да има и petite. Дадоха права на дебеланките и те превзеха света! Сега е ред да се обърне внимание и на фините жени.
I
irenamarr (2016/12/15 / 13:29)
"ще се почувстват прекалено удобно в кожата си"... А работата на модата е да НИ кара да се чувстваме неудобно :) Правилно Ви разбрах, нали?!
G
grandmaM (2016/12/14 / 17:37)
Привет, модни редактори на View Sofia! Интересно четиво, признавам си, задържа ме до края с нелепите писания. Първо бих искала да споделя мнението си относно първия и последния моден "гаф": мда, големите тайни имена, които не искат да подкрепят plus size моделите, са сгафили, очевадно, но кой каза, че правенето на дрехи за всякакъв тип фигура е гаф??? Всички хора имат по начало нужда от облекло, така че няма съвсем нищо лошо в това дизайнерите да разширяват клиентските си хоризонти. Още по-интересно ми е кой измисли, че бремеността на Иринчето е ГАФ?! Що за глупости, сериозно! Вземете се в ръце. Следва още по-занимателна част от статията, защото ме накара да се замисля откога да се напиеш е МОДЕН гаф? Ако ви се пише за мода, пишете за мода, а не за това колко обичат да си пийват известните особи (и те са нормални хора като нас, не ги съдете..) П.С. Тук ми намирисва на още една медия, която налага beauty стандарти, но не се знае кои - да бъдеш клощав, или да не бъдеш..това е въпросът. Модата не е за всеки, в нея трудно се оцелява, още повече, ако трябва да зависиш от представите на пазара. Само дето не всеки се продава (поддава). И още нещо, научете ги тия ПУНКТУАЦИОННИ правила в българския език, че ми става тъжно вече за печатните медии...
N
nasty_G (2016/12/14 / 10:21)
Наистина ужасна колекция. Чудя се на Николай Божилов... Принципно харесвам нещата му...
V
Vintage queen (2016/12/14 / 08:10)
Освен това, колекцията е отвратителна!
K
Katalina (2016/12/13 / 15:38)
Много ми хареса последното ви предложение за Гаф на седмицата, макар че си противоречи с първото. Крайно време е са се спре с тази фалшива толерантност към дебелите хора! Наднорменото тегло е нездравословно и точка. Да, има хора с хормонални проблеми, които нямат никаква вина за килограмите си, но постоянното натрапване на това колко е яко да си различен НЕ Е ЯКО.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.