Следва

Ники Божилов с нова колекция и нов шоурум

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Предпразнично известните, и не чак толкова, личности сякаш започнаха да правят още повече глупости!...

All fashion преди 7 години

Предпразнично известните, и не чак толкова, личности сякаш започнаха да правят още повече глупости!

Дизайнери срещу plus size модата?

Приемствеността в модната индустрия и по-специално упоритото навлизане на plus size манекените и plus size модата като понятие, силно вълнува света. Има обаче и хора, на които това не им допада и/или не искат имената им да бъдат свързвани с понятието. Такъв е случаят с януарската корица на британския Vogue, където екипът на списанието е получил не един или два отказа при запитването към различни дизайнери да дадат дрехи за сесията на известния plus size модел Ашли Греъм. Главната редакторка на изданието Александра Шулман пък споделя разочарованието си в "Писмото на редактора" към броя: "За мен е странно как докато едната половина от света отчаяно се опитва да разшири дефиницията за физическа красота, част от най-знаменитите ни дизайнери се отправят в тотално обратна и по мое мнение - грешна посока."

И докато нито Греъм, нито Шулман споделят имената на отказалите дизайнери, моделът побърза да благодари на американския бранд Coach, който, под креативния надзор на Стюарт Веверс осигурява в последната минута страхотната визия на Греъм: "Те не само осигуриха дрехи, които са извън серията им с мостри, но и бяха ентусиазирани да се погрижат за визията на жена, която не е стандартен модел."

 

Така се прави!

Скрито, покрито

Разбираме, че Ирина Шейк няма абсолютно никакво желание хората и медиите да се месят в личния й живот, но чак такова криене - кому е нужно? В началото на декември стана ясно, че моделът е в очакване на първородното си дете от актьора. Ирина успя да изненада всички, като на котешката пътечка на Victoria`s Secret се появи с надуто коремче. Запознати обаче издават, че Шейк не е имала никакво желание да се появява на ревюто, но заради договорни условия е трябвало да направи дебюта си.

Дни след грандиозното модно шоу сексапилната брюнетка продължава упорито да крие наедряващото си коремче. Съвсем скоро обаче, сме убедени, че Ирина няма да има как да покрие бременността си, защото според клюките тя вече навлиза в 6/7 месец.

Папараци сгащиха Ирина да си похапва за двама по време на шопинг разходката си из Ел Ей, а компания й прави свеки - майката на Брадли Глория Кампано.

Ние пък се чудим, кога ще чуем сватбени камбани за Шейк и Купър, а през това време разглеждаме звездните сватби на 2016 ТУК!




Посягаш към чашката ли, Николче?

Хм, подпийнала ли ни се струва снахата Никол Шерцингер? Май от известно време насам певицата сериозно посяга към чашката и редовно я хващаме се в "неудобно" положение.

Например, през уикенда Никол показа завидни умения по клатушкане на сцената на финала на британския X Factor. Повечето от зрителите на музикалното риалити отбелязаха, че ако любимата на Григор Димитров не се е държала за ръката на колегата си вероятно е щяла да падне и да се изложи в ефир.

Нали сме се разбрали, де, Николче? Това не е порядъчно за една дама, особено, ако тя иска да става снаха в България! Вече имаме сериозни опасения, че няма да може да издържиш на домашната ни ракия!


Разбира се, обаче официалният говорител на 38-годишната Шерцингер бързо вкара яснота в нещата. Причината за подпийната походка на Никол не е алкохола, а роклята й. Сексапилната брюнетка показа изваяната си фигура в тоалет дело на Charbel Zoe, който някак си й позволяваше да прави само и единствено малки ситни крачици.

#Asob

Продължаваме с plus size тематиката и насочваме поглед към едно от последните събития на българската модна сцена - колекцията дамски дрехи с размери над 44EU на българския дизайнер Николай Божилов, съвместно с блогърката Петя и модното приложение Shedd. Asob колекцията или All shapes of beautiful представя модели, издължаващи силуета и прикриващи недостатъците в по-пищната дамска фигура, което звучи страхотно. На подобен добър пример станахме свидетели наскоро с колекцията на пищната и известна Бет Дито, която ти показахме подробно тук.

Очевидно българският моден пазар има нужда от подобна инициатива, но ние все пак се чудим доколко е окей да се промотира нездравословното тегло? Въпросът ни не е породен от гореспоменатата колекция и, разбира се, сме наясно, че не всички тела са еднакви, и че никой не е длъжен да изглежда като модел, но все пак разлика между контрастната на стандартите фигура и нездравословната такава, съществува. Въпросът ние е дали с цялото това поощряване на очевидно недоброто тегло в световен мащаб, хората ще спрат да се борят с килограмите, ще се почувстват прекалено удобно в кожата си, а здравословните проблеми, следващи този голям комфорт, ще завалят по-силно от преди?

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 27 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.