Следва

Дизайн за вдъхновение: В дома на дизайнерката Патриция Уркиола

Спали сте по-малко от 5 часа? Тогава не шофирайте!

Нуждаем се оп поне 7 часа сън, за да сме безопасни участници в движението...

Health преди 7 години

Нуждаем се от поне 7 часа сън, за да сме безопасни участници в движението

След ново проучване в САЩ се стигна до извода, че шофьорите, които пропускат по 1 до 2 часа от препоръчителните 7 часа сън, увеличават двойно шанса да предизвикат пътно произшествие. А тези, които спят по-малко от 5 часа, увеличават шанса си за катастрофа четворно!

От Американската фондация по безопасност на пътя споделят, че “шофьор, който е спал по-малко от 5 часа, е равносилно на шофьор, който е седнал зад волана след употреба на алкохол.”

И както може да се предположи, недоспиването е причина за голям брой пътни произшествия, затова е важно да се обърне внимание на проблема по-сериозно.

Един от трима признава, че през последните 30 дни е шофирал след недостатъчно сън и с усилие е опитвал да държи клепачите си отворени. За една от основните причини за това се смята липсата на изграден стабилен режим на съня, както и натоварения и забързан начин на живот.

Най-страшното нещо според шофьори, участвали в инцидент на пътя в следствие на заспиване на волана, е че липсват признаци непосредствено преди инцидента. Те признават, че не са чувствали умора.

Затова най-сигурният начин да се предпазите от катастрофа в следствие на недоспиване, е да не се качвате зад волана, когато не сте се наспали или чувствате умора. Най-добре помолете някой друг да кара.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.