Следва

Съвършеният празничен маникюр изглежда така

Dare U: Джамсу – из Библията за красота на корейките

Корея е добре известна с манията си към перфектно поддържана кожа, а представителките на нежния пол (и не само те!) са склонни да пробват сякаш всички странни малки чудатости по пътя към сияйна визия на лицето...

Hair преди 7 години

Корея е добре известна с манията си към перфектно поддържана кожа, а представителките на нежния пол (и не само те!) са склонни да пробват сякаш всички странни малки чудатости по пътя към сияйна визия на лицето. Днес ще ви разкажем за един малък трик, добил наскоро широка популярност в K-beauty.

Jamsu (잠수) или по нашему – Джамсу се превежда като „потапяне“ или „гмурване“ и буквално представлява точно това! Резултатите ни обещават перфектно матирана кожа на лицето и неразмазан грим. Как ли? Това, което ни трябва за процедурата, е бебешка пудра и купа с вода. Съвсем нов вид „baking” на грима, тенденцията проблясва в няколко блога в Япония, но именно корейците я правят толкова известна.



На добре почистеното лице се нанася праймър или фон дьо тен и се напудря до чисто бяло, наслоявайте смело! След това потопете лицето в съда с хладка вода за 30 секунди (и нито миг повече!). Нежно подсушете с потупвания с мека кърпа и довършете грима си по обичайната процедура. Това е! Единствено хората с по-суха кожа трябва да намалят времето наполовина. Може да се замести със свободна пудра с идентичен цвят на лицето или талк.

Ние лично не сме опитвали (все още!), но четейки, искрено се заинтригувахме. Блогъри и обикновени хора споделят, че Джамсу им е подарил изравнен тен и мека кожа, платно, на което гримът не се размазва, издържа повече и сякаш е някакво чудо. Ами, хайде! Осмеляваме ли се?

Анкета

Бихте ли пробвали Джамсу?

More Hair