Следва

Мъжете и обувките НИ? Един очарователен моден експеримент

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 26 Haiku Sushi

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е...

All About Life преди 7 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е неустоим, чаровен, удобен, изключително приятен за каране, кокетен, тих.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме.
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града.

Той е прекрасният малък и пъргав градски автомобил, елегантен, индивидуален и пленителен, верен другар в разходката ни до най-софийските места в пътешествие, изпълнено с радост от живота, емоция и френско очарование. Пленяващ със своя чувствен червен цвят, той омагьосва и печели от пръв поглед. Защо, как, къде и с кого - в следващите 33 приказни и много софийски разказа.


На първата ни среща Той ни отведе до приказната Фабрика Дъга, после заедно стигнахме до Park Bar, насладихме се на чаша кубински ром в Casa de Cuba, хапнахме ливански специалитети в Библос, играхме табла сред кулинарни изкушения в Tabla, пихме неповторимо кафе в Kafe Mania, бяхме на космическо пътешествие в Космос, радвахме се на истинско суши в The Sushi Bar, отскочихме на шопинг в STEFANEL, опитахме страхотен лимонов чийз кейк в Salted Cafe Sofia, открихме любимото си уиски в бар Caldo, релаксирахме в Mettasense Yoga&Relax, поглезихме се в Darphin For the Love of Beauty, бяхме на лов за подарък в VipShop, бяхме на кулинарна вакханалия в турски ресторант Тюркоаз, плакнахме очи с чантите на PLIK, хапнахме италианска гурме пица в La Bottega al Vicolo, пирувахме в сръбски ресторант Котилото, любувахме се изкусно приготвено суши в градината на Happy Sushi, пазарувахме в Dekora.Fashion, гостувахме на просторния ресторант Петрус, пихме жестоки коктейли в бар French 75, посетихме Американския център за Хиропрактика, работихме за самочувствието си в салон Phiba, бяхме на арт разходка в Червената точка, за края на седмицата сме в:

Haiku Sushi 

Мястото… ресторант Haiku Sushi кореспондира напълно с името си - тук храната е поезия и е поднесена по начин, по който да достави удоволствие на абсолютно всички сетива. Но освен изкусно приготвено суши, тук получаваш отношение и това усещане е безпогрешно. Съвсем спокойно можем да твърдим, че Haiku Sushi e суши бутик и няма да сбъркаме в определението. Сами се убедете!





Съществува тук от... миналата зима, първоначално с предлагане на суши онлайн още пролетта на 2015 г., докато назрее моментът да отворят собствен суши ресторант.

 

Създава го... трима предприемчиви млади хора, всеки, занимаващ се с различен тип бизнес, но всички обединени от идеята, че знаят какво искат, как да го постигнат и им се получава доста добре.



Екипът...освен, че са суши майстори, всички те са преди всичко хора, които се радват и изпитват удоволствие от това, което правят. И това се усеща във всеки детайл. Много ни допада какво ни споделиха, а именно стремежът им да се обграждат с хора, които имат сходна философия на тяхната. Защото, колкото повече такива хора имаш около себе си, то става заразно и се предава нататък.



Хората, които често го посещават... са от една страна лоялните клиенти, от друга са хора, които идват с ясното съзнание, че искат да си подарят едно кулинарно изживяване.

 



Атмосферата, която пленява...не влиза в рамките на типично японския ресторант, но я интерпретира по много приятен, уютен и радващ окото начин.





Какво да не пропуснем да опитаме... всяко едно нещо си заслужава, защото съставките са комбинирани по най-добрия начин, за да има баланс. Но сред изборите, които не бива да подминете са комбинациите със сирене от кашу, което е много интересен натурален био продукт, а и между другото перфектен вариант за вегани. Също така Лаврак ролът - с леко-запечен лаврак, сирене кашу и краставица. Темаки скарида във формата на фунийка е също много елегантно и приятно.



И още 3 причини да го обичаме... безспорно интериорът е поредното очарование на Haiku Sushi – като започнем от лампите и стигнем до стената, на която са изобразени стъпките, по които правилно да хапваме суши. Всички вкусотии, които ще намерите в ресторанта, може да поръчате и онлайн тук. И не на последно място, приятната локация, на която се намира – ул. Св. Теодосий Търновски 60.





В обиколката ни наш верен спътник е новото Renault CLIO



Казва се Renault CLIO - новият петместен модел на френската марка, с удивително нетрадиционен дизайн, поддаващ на всякакви персонализации с изчистените линии на покрива, кокетните огледала за обратно виждане, външните декоративни елементи.

Градът го обича... заради доброто поведение на пътя, новият преден full-LED светлинен подпис и изключително лесното маневриране, което осигурява по-голяма безопасност и комфорт при пътуването. А и е много важно за нашите фини дамски ръце!

Всички го харесват… и има защо! Освен, че е неустоимо чаровно, новото Renault CLIO има безупречно поведение на пътя, печели с модерен и отличителен стил, в който всеки детайл е от значение. И още: можем да персонализираме седалките, инструменталния панел, обкова на аераторите и на скоростния лост.

Причините да го харесваме… освен разбиващо симпатичния външен вид, Renault CLIO ни носи несравнимото изживяване от слушането на звук Bose, който трансформира кабината в истинска концертна зала, възпроизвеждайки автентична, чиста и реалистична музика, достойна за изпълнение на живо.

Благодарение на въвеждането на двигателя 1.5 dCi 110 и 6-степенна автоматична скоростна кутия за двигателя TCe 120, новото CLIO сега предлага най-широкообхватната двигателна гама. Освен това, паркирането никога не е било толкова лесно. Системата Easy Park Assist определя траекторията в зависимост от пространството и конфигурацията на мястото за паркиране, предавайки контрола върху волана и превръщайки паркирането в детска игра.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… е готино, приятно, сигурно и елегантно всичко, което правиш с него.

Обичаме да се връщаме отново и отново тук с автомобила, който обича София точно колкото нас, а именно - новото Renault CLIO, едно скъпоценно градско бижу за заслужили.



Следи за точка номер 27 и ни очаквай, удобно настанен...

 

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 1 Фабрика Дъга

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 2 Park Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 3 Casa de Cuba

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 4 Библос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 5 Tabla

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 6 Kafe Mania

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 7 Космос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 8 The Sushi Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 9 STEFANEL

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 10 Salted Cafe Sofia

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 11 Caldo

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. #12 Mettasense Yoga&Relax

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 13 Darphin For the Love of Beauty

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 14 VipShop

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 15 Тюркоаз

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 16 PLIK

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 17 La Bottega al Vicolo

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 18 Котилото

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 19 Happy Sushi

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 20 Dekora.Fashion

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 21 Петрус

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 22 French 75

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 23 Американски център за Хиропрактика

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 24 Phiba

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 25 Червената точка

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 14 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.