Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 31 KAVA

Оризови спагети с пиле и сос хойсин

Оризови спагети с пиле и сос хойсин

Food преди 7 години

Експериментите в кухнята (а и не само) са едно от най-приятните занимания и често дават страхотни резултати. Това твърдение ни накара да пробваме една от най-любимите храни в Китай – оризовите спагети, които стават все по-популярни и у нас.

Решихме да ги комбинираме с вече познати съставки и получихме едно прекрасно вечерно ястие, с което лесно да се докоснем до традиционния азиатски вкус. Ако сте фенове на китайската кухня, обожавате подправките или просто ви харесва да експериментирате, тази рецепта е именно за вас!

Съставките:
300 гр. оризови спагети
2 филета от пилешки гърди
4 скилидки чесън
2 чушки
1/2 глава айсберг
1 с.л. сос хойсин
1 чили чушка

Техниката:
Заливаме с вряща вода оризовите спагети и ги оставяме да омекнат за 8-10 минути, след което ги отцеждаме и ги оставяме настрана. Нарязваме чушките на ивици и ги запържваме за 3-4 минути в малко зехтин, заедно със смачкания чесън и чили чушката. Начукваме пилешките гърди, така че да станат много тънки, нарязваме ги на малки парченца и ги поставяме в тигана. След около 4-5 минути добавяме и нарязаните на малки парчета листа от айсберг. След 2-3 минути прибавяме и отцедените спагети и сосът хойсин. Разбъркваме добре и след още 2-3 минути сваляме от огъня.

Забележка: Хойсин е традиционен китайски сос, който се приготвя от соя, сладък картоф, оцет, захар, чесън и люти чушки. Можем да го намерим в азиатските магазини и в големите супермаркети. Като заместител може да използваме соев сос, лют пипер и малко мед или захар. 


Можем да заменим оризовите спагети със сварен бял ориз.

More Food