Следва

И Бела Хадид обича да си ПОХАПВА!

Art Act: Марина Лароуде, красивата бразилка начело на Barneys и Teen Vogue

Ако името на Марина Лароуде не ви говори нищо, знайте, че тя бе моден директор в Teen Vogue преди да се присъедини към Barneys...

All fashion преди 7 години

Ако името на Марина Лароуде не ви говори нищо, знайте, че тя бе моден директор в Teen Vogue преди да се присъедини към Barneys. Именно тя върши отговорната задача блестящите нови имена да бъдат открити, продуктовото развитие и маркетинга. Бидейки в близък контакт с утвърдените и настъпващите дизайнери, нейният нюх в трендовете е забелязан още при работата ѝ в тийн изданието на модната библия.

И това ако не са причини да се запитаме какъв е гардеробът на тази успешна жена! Любопитството ни разкрива един истински отдаден на работата си професионалист с безупречен стил, граден с години работа в модните среди. Преди Teen Vogue, тя трупа осем години стаж в style.com and men.style.com, както и Temperley London и Vogue Brazil.



Днес тя живее в Ню Йорк и е страстен любител на принтовете. Кои са нейните стрийт стайл икони, малките ѝ бюти тайни и как животът в Голямата Ябълка променя стила ѝ четем по-долу:

Коя беше първата ти работа?
В Daslu в Сао Пауло. После постъпих като редактор на свободна практика във Vogue Brazil, а след това дойдох в Ню Йорк да работя за Style.com.

Как повлия Ню Йорк на твоя стил?
Не мисля, че носех изобщо токчета преди да се преместя тук, а сега ги обувам по 5-6 пъти на седмица!

Кой дизайнер искаш да наемеш за стоя собствен гардероб?
Миуча Прада! Бих носила Prada и Miu Miu всеки ден от живота ми! Обожавам дръзки принтове – тя е техен майстор, но и не само – харесвам и по-базовите ѝ неща и аксесоарите.

Кой още прави толкова готини принтове?
Наистина бих искала да имам повече неща от Питър Пилото и Мери Катранзу.

Кои са твоите стил-икони?
Лори Дюбрьойл притежава великолепен стил и страшно харесван от мен гардероб. Тя винаги носи най-готините дизайнерски дрехи, без да изглежда твърде зализана. Харесват ми и руските IT момичета – Мирослава Дума, Вика Газинская и Аня Зиурова. А пък Джована Баталя никога не греши! Като цяло, списъкът е безкраен...

Знаем, че си почитателка на принтовете, има ли такъв, който да е твърде дързък за теб?
Всъщност почти всичко в гардероба ми е с принт. Почти нямам примерно черни рокли и монохромните ми неща са много малко и са повече базови.

А бижута? Набелязала ли си аксесоар, който много искаш да имаш?
Моят Wilfredo Rosado камео пръстен мисля, че е едно от най-ценните ми и специални неща.

Как създаваш ежедневния си аутфит?
Спрямо това какъв ден се очертава пред мен. Важно е да си добре облечен на срещи, щоута и други събития, затова нося обувки с висок ток. Ако някой дизайнер представя колекция, е въпрос на уважение да се представиш добре. Ако обаче съм в офицална цял ден, залагам на любимите ми лилави кадифени лоафърс от Ralph Lauren и нещо леопардово.

С какво се промени личният ти стил през последните 10 години?
Знам какво стои добре на тялото ми. Има страшно много неща, които бих искала да нося, но няма да изглеждат добре на моята фигура. И все пак, обичам да рискувам.

Как поддържаш косата си в добра кондиция?
Ходя в салона на Rita Hazan. Ейдриън Уолъс прави най-добрите хайлайт акценти, а Андре Родман е любимият ми стилист.

В кои магазини извън Ню Йорк пазаруваш?
NK е най-добрият в Бразилия. Линията им е отлична, както и подборът от Celine и Balmain. Въпреки че не пазарувам точно това, когато съм там, все пак е супер да видя начина, по който предлагат висшата мода в Сао Пауло. Харесвам още Corso Como и Excelsior в Милано. Ако нямам време между шоутата, просто отивам в Excelsior и е страхотно да видя толкова много подбрани и красиви неща в толкова голям магазин, енергията е различна.

Кажи ни някое място, което истински те е впечатлило?
Капри! Нямам търпение да се върна. La Fontelina, въпреки че е по low-key, хората винаги се обличат добре за вечеря, а храната е страхотна! Има добър баланс – чувствам се на място, релаксирана и свързана с природата наоколо.

Спортуваш ли?
Обичам дългите разходки в парка, но това е всичко, което правя за момента. Обещала съм си обаче да се заема по-активно.

Как се грижиш за кожата си?
Използвам едно и също вече 10 години - Cle de Peau concealer, Shiseido Sun Protection Compact Foundation, Mac руж и спирала на Lancome.

Как релаксираш?
С дъщеря ми – вкъщи винаги си сверявам часовника с реалността, както се казва.

Какво мислиш за луксозните детски линии дрехи, като например тази на Lanvin?
Ако е Lanvin, ще го купя за себе си! Харесвам бранда, но не бих обличала дъщеря си с това засега, по-скоро пазаруваме от CrewCuts.

Пред какви изисквания беше изправена, когато започваше в сферата?
Повече отговорност. Когато тепърва прохождаш, правиш това, което ти казват и после се прибираш. Сега моите решения носят много по-голяма отговорност, работя с идеи, продукти, трендове, срещи с дизайнери и така нататък. Цялата индустрия работи много повече от преди 5 и 10 години – дизайнерите произвеждат повече колекции, PR агенциите правят повече събития, редакторите пишат много повече статии...

Най-добрият съвет за стил, който си получавала?
Винаги носи добри обувки!

More All fashion