Следва

"Какво е haute couture?": Ето кои са най-задаваните модни върпоси на годината!

„Кървави“ и голи: Колко ЖИВОТА за едно палто?

Испански активисти се съблякоха голи, заляха телата си с кръв и легнаха неподвижни в центъра на Барселона в знак на протест срещу индустрията с естествени кожи...

All fashion преди 7 години

Испански активисти се съблякоха голи, заляха телата си с кръв и легнаха неподвижни в центъра на Барселона в знак на протест срещу индустрията с естествени кожи.

Смел акт, не защото е нещо кой знае колко ново или нечувано, а защото е изпълнен дотолкова органично и въздействащо, че и да нямаш първосигнален проблем с която и да е индустрия, виждайки тези млади хора, нахвърляни като клан добитък, ти идва наистина никога повече да не посегнеш към естествената кожа, все едно в какъв вид.

Слоугънът, обединяващ протеста, анонсират 53-годишната Луиза Ескрибано и 21-годишната й дъщеря Барбара, които държат надписа: „Колко ЖИВОТА за едно палто?“


Протестиращите с право твърдят, че е отвратително всяка година да се убиват над 60 милиона животни, за да се шият палта и прочее производни от кожите им.

„Много важно е да се привлече вниманието върху това какво всъщност се случва на животните, което в големия си процент остава абсолютно незабелязано. Стотици невинни същества страдат и умират по фермите, но техният живот е важен за мен и моето семейство“, добавя Луиза.


 

More All fashion