Месечен ХОРОСКОП - Януари 2017

Astro преди 7 години

Януари 2017 година се очертава да е един изключително динамичен месец, през който може да очакваме да се случат грандиозни и необикновени събития. В действителност, това може би е един от най-добрите месеци от един дълъг, динамичен и изненадващ период с Т-квадратът между Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог на заден фон.

Този Т-квадрат носи със себе си доста излишна енергия, която сега катализира от преминаването на Слънцето през Овен (което започва на 28-ми януари) и транзитът на Меркурий през Козирог, където приключва и неговият ретрограден цикъл (на 8-ми януари), който започна в края на миналата година (на 19-ти декември).

В сложната си траектория, през която премина ретроградният Меркурий - колебаейки се напред-назад между Стрелец и Козирог, планетата се оказва или в съюз със Сатурн, или повлечена от турболентното движение, създадено от Т-квадратът Уран - Юпитер - Плутон.

При всеки случай ретроградното движение на Меркурий създава проблеми в комуникацията, транспорта, както и в изчисляванията, счетоводството и предаването на информация.

При тези доста напрегнати астрални конфигурации с голямо освобождаване на енергия, ретроградният Меркурий е основният фактор, който ще доведе до генериране на значително мощни земни трусове.

Но излишъкът от енергия може да бъде използван също и по по-конструктивен начин. Отличните взаимоотношения между Юпитер и Сатурн от една страна и сърдечните отношения между Уран и Сатурн - от друга, правят това възможно. Само че не за всеки и не при всяко едно обстоятелство.

За да се възползваме от мощта и силата на настоящата астрална композиция ни е необходим силен характер, ясно дефинирани цели, добра стратегия и много, много търпение, защото единственият посредник в тази конфигурация е Сатурн - планетата на мъдростта, грижите, стабилността и стратегическото мислене.

Но през януари 2017 година започва и един нов и много интересен цикъл - ретроградното движение на Венера, което приключва чак през мезец юни. По време на своя ретрограден ход, Венера прави колебливи движения между Риби и Овен, а най-активната си фаза достига между 4-ти март и 15-ти април. В моментите, когато е под знака на Риби, Венера оформя четири квадрата със Сатурн (27 януари, 8 април и 21 април), а когато е под знака на Овен, планетата попада под въздействието на Т-квадратът Уран-Юпитер-Плутон.

Ретроградният цикъл на Венера започва с преминаването ѝ под знака на Риби на 3-ти януари 2017 г. На макро ниво, това може да засили проблеми, свързани с международния мир, сътрудничество и обединение. Колкото и сложни и значими да са те, се случват с преминаването на Юпитер в знака на Везни на заден фон, което символизира съюза, хармонията, мира и сътрудничеството.

През януари 2017 година ще се сблъскаме с първите признаци на въпросите, които ще привлекат вниманието ни на един по-късен етап.

8 януари - Меркурий преминава в Стрелец

12 януари - Пълнолуние в Рак

26 януари - Т-квадратът между Юпитер-Плутон-Уран (приключва на 12 април 2017)

28 януари - Новолуние във Водолей 

Хороскоп

Още от Astro