Следва

Роза на ветровете: Символичната бижутерийна колекция на Dior

Make the dreams come true: "Усещане за жена"

Не казвайте на мъжа, който усети и разпозна парфюма ви и иска да ви покани да танцувате танго с него, че се страхувате! От какво?

Shopping преди 7 години

Мечтаем да сме част от филм, красив, любовен, безкрайно чаровен. За ден, за седмица, за дните до Коледа, за цял живот. Потапяме се заедно в лукса на мечтите, бавно, стъпка по стъпка.

И така, някои сцени от шедьоврите на този и миналия век са толкова заразително изящни, че просто не искаме да се връщаме в реалността. Толкова красива е кинематографичната приказка, сътворена от големи майстори.

Но, киното си е кино, животът е живот, остава да го прегърнем през омагьосващия бинокъл на мечтата и да го направим за себе си такъв, като на кино, красив и неотразим.

Днес мечтаем да сме Габриел Ануар, в ето тази абсолютно прекрасна сцена в "Усещане за жена":

Не казвайте на мъжа, който усети и разпозна парфюма ви и иска да ви покани да танцувате танго с него, че се страхувате! От какво? Да направите грешка? Няма грешки в тангото! Не и такива, каквито има в живота. Тангото е семпло, обикновено, и точно това го прави велико!

Вие сте в изискан, шикозен ресторант, с объл под в пастелни тонове, огромни френски прозорци с великолепни пердета и пищни мебели в стил Pококо. Ресторант, в който всичко е толкова перфектно – от запалените свещи на масите и стилно подбраните цветя във вазите, през кристално чистите прибори и красивите огледала по стените, до извивките на белите ръкави на гарсоните и елегантните, мънички папийонки на господата от оркестъра, че всичко, дори дъхът ви, освен сърцето, не просто тупти, а учестено не спира да вибрира.



Вие сте облечена в изящна, черна рокля с дължина до коляното, презрамка през лебедовия ви врат и изрязан гръб, подчертаващ извивките на гръбначния ви стълб и ключиците на разголените ви топли рамене. Материята е ефирна, кройката е леко вталена и следи „кривата” на женското ви тяло, което подсилва ефекта върху талията ви. Обути сте с черни обувки със средно висок ток - отново едновременно държите ръка за ръка елегантността и удобството.



Косата ви е прибрана високо над тила в небрежен кок, само два-три немирни кичура минават покрай жадните за всяко ново нещо очи и достигат до подаряващите пленителна усмивка и с цвят на зряла праскова устни. Така евината ви осанка изглежда още по-зашеметяваща и пленителна. Единственото, с което сте допълнили перфектния си външен вид, са малки, бледорозови, кристални обеци, които закачливо отразяват светлинките на ресторанта, докато танцувате вашето танго. Вашето!

Видяхте ли се отстрани? Отпихте ли вече от непоръчаната все още чаша червено вино? Забелязахте ли ходещите по гърба ви хорски погледи? Почувствахте ли топлината на човешкото възхищение? Усетихте ли нежния аромат на парфюм? Пожелахте ли си да сте „там”, да бъдете очарователната Дона (Габриел Ануар), която танцува танго със слепия полковник Франк Слейд (Ал Пачино)!? 



Усещането ви за прелестен живот е също толкова истинско и силно, колкото собственото ви „Усещане за жена” (о, слава вами Мартин Брест, режисьор и продуцент, и Бо Голдмън, сценарист, на този забележителен, неповторим и велик филм от 1992-ра год.!).

Роклята:


asos.com, 151 лв. 

 

Аксесоарите: 


Swarovski.com


Barneys.com, 1274 лв. 

Да се потопим в страстта на тангото! 

More Shopping