Следва

Да четеш приказки за "лека нощ", не е достатъчно - измисли ги сам

Коледата на Народния Театър: Звезди от миналото се събират отново!

Звездни имена от сцената на Народния театър „Иван Вазов”, чийто имена и съдби са свързани с историята на театъра, ще си дадат среща този петък по покана на директора Мариус Донкин...

Events преди 7 години

Звездни имена от сцената на Народния театър „Иван Вазов”, чийто имена и съдби са свързани с историята на театъра, ще си дадат среща този петък по покана на директора Мариус Донкин.

На 23 декември, в навечерието на Бъдни Вечер и Рождество Христово, емблематични и любими на поколения зрители актьори ще се съберат, за да си припомнят незабравимите мигове и срещи с публиката.


Борис Луканов

Срещата ще е под надслов „Поколения и приемственост” и ще се състои на Камерна сцена от 18:00 часа. Входът за всички, които искат да се докоснат до безценните им спомени, е свободен.

Сред хората, с които публиката ще има възможност да се срещне, са Виолета Гиндева, Васил Стойчев, Виолета Бахчеванова, Жоржета Чакърова, Йорданка Кузманова, Адриана Андреева, Антония Каракостова – драматург, Росица Данаилова, Николина Томанова, Ванча Дойчева, Никола Петков, Асен Шопов (на снимката горе), Николай Николаев - бате Николай, Борис Луканов, Никола Антикаджиев, Сашка Маринова и Румяна Василева.


Росица Данаилова

Артистите сами ще решат как да протече срещата, като някои от тях отсега са заявили желание да се качат отново на сцената със спомени и дори реплики и откъси от свои любими пиеси, или пък просто да открехнат вратата на тайните театралното изкуство, в чието създаване са участвали.

„Това, което тези хора са оставили в театъра, всички прекрасни моменти, които публиката помни, не бива да бъдат забравени. Те са национално богатство, от което можеш да черпиш познание и поука. Ще направя всичко възможно подобни срещи да се превърнат в една красива и полезна традиция”, каза директорът на театъра Мариус Донкин.


Жоржета Чакърова

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?