Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 26.12 - 01.01

Средиземноморска пица за 10 минути

Средиземноморска пица за 10 минути

Food преди 7 години

Някога опитвали ли сте подобна пица? Нарича се средиземноморска, заради фета сиренето и маслините каламата. А питката тортила играе ролята на тесто за пица. За съставките в плънката може да използвате и своето въображение, в зависимост от личните предпочитания.

Много ни хареса идеята за тази пица, защото, освен че се приготвя бързо и има малко съставки, не е толкова калорична като оригиналните пици в заведенията - първо, заради диаметъра на тортилата и второ, заради дебелината на питката.

Продуктите:

1 пълнозърнеста питка тортила
1/4 ч.ч. доматен сос маринара
1/4 ч.ч. настърган кашкавал (моцарела за пица)
1/4 ч.ч. натрошено сирене фета
5 маслини каламата, нарязани
няколко слайса тънко нарязан червен лук
зехтин

Техниката:

Загрейте предварително фурната на 210°.

Намажете тортилата от едната страна с малко зехтин и я сложете с намазаната страна надолу в чугунен тиган или тавичка. Намажете отгоре с доматения сос, поръсете с настъргания кашкавал и всички останали съставки и запечете пицата в загрята фурна, докато кашкавала се разтопи, а крайчетата на тортилата са се запекли леко. Ще отнеме около 10 минути.

Извадете пицата и я оставете да се охлади за минута-две, преди да я нарежете.

More from View Sofia

Хара хачи бун ме - ядеш само донякъде или как да отслабнем по японски

Health преди 1 година

Колко често ви се е искало да не сте преглъщали последната хапка храна? Преяждате и съжалявате, чувствате се виновни и по-лошото - дискомфортно от препълнения стомах. Защото не сте спрели навреме и сте се поддали на така присъщата на човешките същества лакомия? Не казваме, че това е най-лошото нещо на света, но знаем, че има лесен метод, чрез който да се откажем от навика си да преяждаме.

More Food