Следва

Петте спирки тази седмица

Изложба "Воалите на времето" във Варна

Ценителите на магията на пастела за пореден път ще имат възможността да се докоснат до изящните...

Events преди 14 години

Ценителите на магията на пастела за пореден път ще имат възможността да се докоснат до изящните произведения на художничката Александрина Караджова. Това ще се случи на 2 юни 2009 г. от 18:30ч. във варненската галерия „Арета” (ул. Пушкин 18), когато е официалното откриване на изложбата “Воалите на времето”.

Почитателите на изкуството ще могат да се насладят на 17 картини, всяка от които разказва своя пастелна приказка, придружена от специално написан за нея стих и авторска картичка.

Александрина Караджова е съвременен художник - пастелист. Самоук творец, който чрез усета си за света опазва и развива творческата жилка, която носи от рода на майка си и дядо си. Александрина е първият пастелист в България с месечен бюлетин за арт новини Acrista Newsletter, а acristaCafe - блогът blog.acrista.com, е нейното специално пространство за споделяне на мисли, идеи, информация за изкуство, арт маркетинг, кино, литература. Творби на художничката са притежание на почитатели на изкуството от цялата страна, както и на колекционери от САЩ, Великобритания, Кипър и Гърция.

Точно преди 5 години тя реализира първата си изложба съвместно с майка си във варненската галерия „Арета” със заглавието „Силата на самородния талант”.

В нaстоящата изложба „Воали на времето” художничката разказва приказки за оплитането на света в едни от най-примамливите и необясними воали - на тази същност, която се опитваме да съхраняваме точно, защото знаем, че изтича, но никога докрай. 

Пресъздавайки времето като пленителни състояния на женската душа, Александрина Караджова внушава с картините си, че то е величина без начало и без край, която ни съпътства непрестанно, очарова ни и ни подчинява. “Неуловима, увличаща, едновременно благодат и проклятие. Секунди, минути, часове и дни – преминават през нас, обгръщат ни като тънки воали от блянове – трептящи, прозрачни, изплъзващи се.” Така описва Александрина новата експозиция.

Изложбата „Воали на времето” в галерия „Арета”, Варна ще продължи до 12 юни.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?