Следва

От Ана за Франка, с любов!

R.I.P Франка Созани

Главната редакторка на Vogue Italia напусна този свят след тежка борба с болест...

All fashion преди 7 години

Главната редакторка на Vogue Italia напусна този свят след тежка борба с болест.

Легендарният моден редактор Франка Созани се е споминала вчера в Милано на 66 годишна възраст, а до нея е бил любимият й син - фотографът Франческо Карозини.

За тъжната новината съобщи председателя и главен изпълнителен директор на Conde Nast Джонатан Нюхаус: „Това е най-тъжната новина, която се налага да съобщя пред вас.“

66-годишната Франка е добре позната на всички в модния бранш, тъй като от цели 28 години ръководи италианското издание на модната библия. Нейна е легендарната реплика: „В Америка Vogue се продава в супермаркетите, в Италия – не!“.


И до ден днешен мнозина твърдят, че под нейно ръководство италианското издание на Vogue се е превърнало в едно от най-авангардните издания на издателската група. Созани бе "виновна" за първата корица на Ким Кардашян за Vogue, и също така ревностно защитаваше фешън блогърите, които са отритнати от повечето големи модни издания.

Франка Созани е родена в Матуа. Завършва литература и психология в университета в Милано. Кариерата й на моден редактор започва като асистент в детското издание Vogue Bambini през 1976.


More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 2 часа

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.