Следва

Love to quote: 15 вдъхновяващи неща, които чухме лично през отиващата си 2016!

Арт елха грейна в НДК

Уникална елха, изработена от демонтираните материали при ремонта, грейна в Централното фоайе на НДК...

All About Life преди 7 години

Уникална елха, изработена от демонтираните материали при ремонта, грейна в Централното фоайе на НДК. Авторите са Деница Аргиропулос, художник-сценограф, и Георги Георгиев – Жожо, скулптор. Те създават триизмерна арт инсталация от десетки метални модули, свалени от старите тавани на сградата и украсени с цветни плаки от бракувани прожектори.

Елхата е висока близо 8 метра и е разположена до статуята. Тя символизира началото на промяната на НДК след старта на ремонта във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.
Най-големият културен и конгресен център у нас не е ремонтиран от неговото завършване през 1981 г. Нещо повече, всички частични ремонти, правени „на парче“ през годините с некачествени материали, допълнително са влошили състоянието му.



До септември 2017 г. сегашната зала 3 на НДК ще се превърне в най-модерната пленарна зала, в която ще се провеждат заседанията на Председателството. Освен нея ще бъдат ремонтирани и прилежащите й две зали, както залите 4,7, 8 и 9. За съжаление отпуснатите от правителството средства няма да стигнат за ремонта на най-голямата зала 1, в която ще се открие българското председателство.

Освен ремонт на пространствата, изцяло се обновява и информационната система на НДК, настилките и осветлението. Проектът въвежда нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия. Заложено е и дигитализиране на системите за управление и комуникация, така че от аналогов, Дворецът ще се превърне в една от най-модерните и интелигентни сгради у нас.

More from View Sofia

DJ-ят Kiddy Smile заявява позиция във флорална рокля и пайетен гащеризон на червения килим

Celebrities преди 4 години

Кан изисква вечерни рокли и black-tie. Нещо повече, тамошните етикет и протокол се равняват по строгост на тези в Бъкингамския дворец. Колкото обединяващи, толкова и разграничаващи, рамките и правилата - по стара традиция - са създадени, за да бъдат нарушавани, дори и в Кан. Запомнете това име: Kiddy Smile, звезда от френската клубна сцена, с оранжевата си коса, флорална рокля, пайетен гащеризон и stripper обувки...

Trend Report: Bobby pins

All fashion преди 5 години

Ако и за настоящия есенно-зимен сезон можем да се похвалим с изобилие от тенденции, разгледани във всяко едно направление от дрехи до аксесоари и бюти, то аксесоарите специално са обвързани с една конкретна естетика и това е 90-тарската такава.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 22 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 23 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.