Следва

Маржела

10 семейни закона

преди 14 години

Как да запазиш любовта? Как да останеш за него най-най през годините семеен живот? Всяка жена си задава подобни въпроси. Оказва се, че не ежедневието разрушава любовта, а постоянното погрешно поведение на жената в брака, което се натрупва в съзнанието на мъжа и го кара по-малко да цени своята половинка. Как трябва и как не трябва да се държиш в семейния живот:

1. Не си струва да се бориш за равноправие с мъжа си по битови въпроси – кой да изнесе боклука, кой да измие съдовете и т.н., или бурно да изясняваш отношенията. Вместо това му приготви нещо вкусно за хапване. Съвместната дейност сближава, но не когато е грубо наложена. Мъжът трябва да усеща топлина и уют в семейния живот. Жена, която търси послушание от мъжа си за дреболии, обикновено е губеща при разрешаване на по-големи проблеми.

2. Не си струва да реагираш стандартно, когато мъжа сгреши.
Не се обадил, прибрал се по-късно и т.н. – обикновено жената почва да разпитва, иска отчет, прави скандали. Както всички, по обичайния начин както в анекдотите, филмите, у съседите и следователно скучно и безинтересно. Опитай да реагираш на всичко това по-различно, не както всички.

3. Жена стремяща се да стане приятел на мъжа си прави грешка.
Защото с приятел е добре ще си поговориш, обсъждайки интересни въпроси, да пиеш бира, но на мъжа му се иска да спи с жена. Изключение правят мъжете Водолей, в този случай приятелството е за предпочитане, но въпреки това не трябва да заменя любовта.

4. Капанът под названието обща работа.
Партньорите, занимаващи се с общ бизнес рискуват романтичните си отношения, защото могат да се окажат в конкуренция или банално съперничество. Мъдрата жена не съперничи на мъжа си, а го допълва. Организирайки съвместен бизнес, е хубаво от самото начало задълженията да са разделени и да не взимаш за себе си главната роля.

5. Ругатните и ежедневната критика не са способни да заздравят отношенията.
Затова ако си поставиш за цел ежедневно да хвалиш мъжа си, ефектът ще бъде обратен.

6. Не забравяй да спазваш приличие.
Дългото съвместно съжителство премахва притесненията един от друг. На улицата трябва да излезеш красива, а пред мъжа си може и с ролки, и с омазнен пеньоар, той всичко ще изтърпи. Но точно тези елементи в женското поведение разрушават романтичния воал в отношенията. Колкото и да е трудно бъди загадъчна, дори и да сте заедно повече от 10 години и не възприемай мъжа си като прочетена книга.

7. Глава на семейството – женска роля ли е?
Работата е там, че не е и дори и да заработваш повече, не заемай мястото, което принадлежи на мъжа. Не разменяй ролите в семейството.

8. Неговите родители
Родителите и младото семейство – това е болна тема за мнозина. Първо, всички млади семейства обикновено грешат, когато започнат да противопоставят родителите си, смятайки кой колко е направил за тях и т.н. Второ, жената обикновено трудно пуска мъжа си да навести родителите си, проявявайки банална ревност и на тази почва често възникват скандали. Трето, жената ревнува от свекървата, зетят смята, че тъщата твърде много се бърка в живота им и това води до разправии. Трябва да се помни, че родителите му, както и децата от предишен брак са негова кръв и той никога няма да разбере дори и най-обоснованите забележки към тях, затова критиката ти ще бъде неправилно разбрана от него. Най-добре бъди мъдра и ги заобичай така както обичаш него.

9. Културна програма, приятелки и семейство.
Дискотеките и шумните компании са добри в периода на опознаване. А когато създадеш семейство влизаш в света на семейните, дружи със семейни. Ако искаш мъжа ти да си тръгне, пусни в дома си приятелка. В 80% от случаите това завършва плачевно. Развлеченията в барове и ресторанти, където атмосферата е пропита с флирт, секс, където хората търсят краткотрайни запознанства не благоприятства запазването на семейната аура, тъй като силите са неравни.

10. Изневяра
Това е идеалния начин да загубиш мъжа си. Някои жени така постъпват – имат мъж като мебел и активно търсят развлечения за душата настрани и животът им преминава в търсене на радост, а в същото време може би принцът е до тях.

Това са прости съвети, но са трудно изпълними. Нека помогнат на всеки, който има нужда да запази любовта, романтиката и семейството си.

More from View Sofia

More