Следва

ZADIG & VOLTAIRE отива при...

Един урок по суши с Miele и Yummy Cooking

Момичета на курс по суши...

All About Life преди 7 години

Момичета на курс по суши - малко неща са по-приятно забавни, все едно дали пред- или следпразнично е настроението на girly групата. Преди ЧНГ се хванахме да се научим да готвим суши на едно готино място - Miele Expierience Ceter, близо до Южния парк, оранизирани за целта перфектно от Yummy Cooking.

Няколко часа по-късно имахме съвсем друго самочувствие, увенчано с краен успех и финалните щрихи по личното приготвяне на тази толкова вълшебна азиатска храна.



След първия и втори епизод на нашето гурме приключение, стигаме в превъзходно настроение до финалната част, в която поставяме върху макису листа от нори. Какво е макису?! Онази симпатична рогозка от бамбукови пръчици, прилежно закрепени една до друга и обвити в найлонова опаковка, която НЕ ТРЯБВА да се отваря! Защо, ли? Защото тя ще ни помогне да обгърнем в идеалната тунелообразна форма нашето суши, преди да сме го нарязали на малки кълбета. 
И така, взимаме лист от нори, чупим го прилежно на две и задължително оставяме по-лъскавата страна да докосва макисуто. Във вътрешната слагаме толкова ориз, че да ни остане празно пространство в единия край, дебело колкото показалеца ни, за да можем да залепим добре ролката, когато я завием. 



В прегръдката на листа от нори може да спретнем страхотен купон на различни продукти, но се придържаме към традициите със зеленчуци, сурова риба и скариди. След като ги поставим върху ориза, правим няколкосекунден масаж с макисуто, изразяващ се в деликатно завиване с дървената рогоза. Нещата определено започват да изглеждат мнооого вкусно!



Подшушва ни се, че е добре да нарежем морскозелените ролки на осем равни колелца, като за да ни се получи разделянето естетически по-добре, освен по-вкусно, намокряме върха на ножа във вода и оставяме капчиците нежно да оближат острието по цялата му дължина. Подреждаме кръгчетата и ги украсяваме с хайвер или зеленчуци. Може да дооформим красотата на суши-платото с уасаби с формата на охлювче, розичка, листенце или каквото ни дойде на ум, и изобщо - да проявим цялото си женско творчество и фантазия в това да поднесем един японски специалитет с изящество и финес! 

Ред е и на финалната фаза, а именно - да изберем според вкуса си питието - чаша саке, вино, зелен чай..., да поканим близките си около масата, украсена с японски дарове и нашата любов, и да се насладим на превъзходната храна и обичната ни компания. Kassai 喝采! 








































Ето и какво се случи в първи и втори епизод на нашия суши урок в Miele Expierience Center.


И така, припомняме, че ако искате да зарадвате някой с кулинарен курс, то майсторите от Yummy Cooking се намират тук.

А Miele Expierience Center:
ул. Бяла черква 24
02/ 426 00 89
+359 882 391 073


 

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.