DIY /Do It Yourself!/: Бели зъби с черен въглен!

03-01-2017 Текст: View Sofia/Цветина Пращова Фотография: .NET
Добави коментар

Красивата и поддържана усмивка е нещо, което привлича погледа моментално! Визитна картичка на себеуважението и личната грижа, при това повече от секси. 

Съмняваме се и вие, точно като нас, да не искате да сте като момичетата от дефилетата или от червения килим, и с перлените си зъби да заслепявате околните.

Белите зъби всъщност не са чак толкова недостижимо нещо, нито пък са въпрос на тлъста сметка при зъболекаря. Всъщност освен с онези странни шини, пълни с гел, или пък машинката със синя светлина, можете да избелите зъбите си по много лесен начин и то у дома. И не става дума за най-тривиалното - избелваща паста за зъби, която при това няма никакъв /почти/ ефект. 

Нито говорим за онези варианти, в които търкате ягода или лимон по усмивката си или пък да плакнете устата си с перхидрол.

Всичко, от което се нуждаете са таблетки активен въглен, четка за зъби и малко кокосово масло.

Как се получава сместа? Лесно: Стривате две таблетки активен въглен, откриваме лесно във всяка аптека, добавяте към него съвсем малко количество кокосово масло, като можете и да го пропуснете, тъй като то не е от особена важност.

След като домашният "гел" за избелване е готов, намокряте леко четката си за зъби и я потапяте в него. Тук започва и веселата част, защото всъщност активният въглен цапа много и, освен устата и зъбите, вероятно и цялата ви мивка ще бъде черна.

Четкате зъбите си с тъмната смес около 2 минути и после изплаквате. Любопитното е, че можете да видите резултат още след първата процедура, защото активният въглен се бори срещу петна от кафе, чай, цигари и други и категорично премахва гадното пожълтяване, което ни дели от красивата ослепителна усмивка.

Пробвахме този трик вкъщи и то цели няколко пъти! Смеем да кажем, че определено действа, но пък трябва и да внимавате с него.

Редно е да се възползвате от домашното избелване само около три пъти в месеца и да не прекалявате с четкането на зъбите си с въглен. Ще подшушнем, че трябва и много, ама наистина много добре да стриете таблетките въглен, защото в противен случай рискувате да нарушите емайла на зъбите си, което пък не води до хубави неща. Именно и заради това в нашето предложение за DIY ви подканихме да добавите малко кокосово масло към сместа за избелване, защото то ще предотврати точно това надраскване и ще омекоти твърдостта на въглена.

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

Глътка свежест...

Виж още
Глътка свежест

Жълт бутон

Уейн Рууни ще става татко за ЧЕТВЪРТИ път

Уейн Рууни ще става татко за ЧЕТВЪРТИ път

Виж още