Седмичен ХОРОСКОП - 02.01 - 08.01

2 януари - 8 януари 2017

Във вторник (3-ти януари) романтичната Венера преминава в знака на Риби, активирайки нашия артистичен и езотеричен импулс. Ако забавим малко темпото, не означава, че ще загубим движещата сила. Очарователната Венера в Риби ни приканва да превърнем ежедневната си рутина в ритуал. Например, започнете сутрините си с медитация, вместо обичайната доза кафе и стоенето пред компютър. Тази изпълнена с фантазии фаза има двойно въздействие, тъй като Марс също се намира в знака на Риби до 28-ми януари. Недостатък на тази планетарна позиция е че може да ни направи малко по-наивни и лекомислени. Все пак да не забравяме, че Рибите са господар на илюзиите.

В сряда, на 4-ти януари, ретроградният Меркурий преминава от знака на Козирог, в знака на прямия и открит Стрелец. Границата между факт и измислица е много тънка през тази седмица. Ако разговорите започнат да стават объркващи, не навлизайте в полемика. В подобна ситуация най-добре се отдръпнете и използвайте силно интуитивната енергия на Марс и Венера в Риби, за да се свържете със своето собствено вътрешно проникновение.

В събота, на 7-ми януари, греещото Слънце встъпва в своята годишна връзка със сенчестия Плутон. Това може да предизвика борба за власт, която да „изригне” през уикенда. От положителна гледна точка съюзът Слънце-Плутон може да ни подтикне към дълбоко душевно пробуждане.