Мадлен Алгафари: Животът InSync със себе си е постижима задача

17-01-2017 Текст: View Sofia Фотография: Личен архив
Добави коментар

Да живееш InSync означава да имаш балансиран и пълноценен живот на активна личност, стилна дама, грижовен партньор в личния живот и успешна жена в кариерния си път. Но най-важното е да си осигуряваш достатъчно време за себе си и своите малки удоволствия, здравословни бягства от ежедневието и усмивки от малки победи всеки ден. Всичко това изисква добро планиране, много енергия и вдъхновение на всяка крачка. И най-важното – това е постижима задача! Повече за живота InSync със себе си ще ни разкаже известният психолог и автор на редица книги за личностно и емоционално развитие Мадлен Алгафари.

Какво означава за една жена да бъде InSync със себе си?

Първо да познава себе си. Много често мислим, че се познаваме, но всъщност не е така. Познаваме части от себе си и дори не допускаме съществуването на други наши аспекти. Да сме в синхрон със себе си изисква да се търсим, самонаблюдаваме, чуваме сигналите на тялото си, което на телесен език подсказва чувствата и емоциите ни, да даваме израз на последните според преценката на реалността и да действаме, за да удовлетворяваме потребностите си, защото никой друг не живее нашия живот.

Кои малки удоволствия са важни за жените?

Докосването! Липсата на физически контакт повишава депресивността и тревожността. Правенето на нещо с ръце – според вкуса. Времето за тишина, за чуване на вътрешния глас. Общуване с тялото и грижа за него. Като казвам тяло, имам предвид не само физичната му страна. Емоциите и чувствата ни живеят и говорят чрез тялото. Споделянето! Разголването пред близък човек е облекчение за женската душа.

Кое от начина ни на живот определя какви личности сме?

Да, може по начина на живот да съдим за човека, но по-скоро начинът му на живот зависи от това какъв е той. Можем да съдим по това какво е облякъл или с какво се храни някой, но не личността е следствие на това, а обратното.

Българката, версия 2017 – какво да очакваме от нея?

Българката е много оправна жена. Не ми се иска обаче да забравя женствеността си. Ако наблюдаваме западните тенденции, жените стават все по-омъжкарени. Това е нездраво. Успешността на жената дори бих казала, че изисква борбеността й да се съчетае с женска форма. Тогава по-малко пречки има пред нея и в личния, и в служебния й живот.

Кои са тайните предимства на жените, с които те постигат целите си?

За жените е по-лесно да губят битки, за да спечелят голямата война. Т.е. жената по-лесно може да направи моментен компромис и да го види като обслужващ голямата спечелена финална цел. Мъжът е по-ориентиран към победата във всеки отделен миг. Ще перифразирам един руски колега Анатолий Некрасов, който в книгите си „Оковите на майчината любов" и „Любовните многоъгълници" казва: жени, не бъдете глупави, не тръгвайте с меч срещу нас, мъжете. Ние сме с природа на състезатели – като видим меч, вадим нашия меч. Защо ви е това, щом можете да спечелите, без да са вадени оръжията. Само ако се държите по-женски, ние – мъжете – дори забравяме, че имаме меч и често сме веднага на колене пред вас, покорени от най-голямата сила – женската слабост.

 

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

25-05-2017

Въпрос:

Летните отпуски вече са планирани и едно от най-важните неща, които касаят нас, жените, е как да запазим косата здрава, излагайки я на силното слънце. 

Отговор:

Косата също има нужда от специална защитна грижа, ако не искаме да се озовем със суха като слама, турдна за разресване, късаща се коса без блясък. Именно затова, Rene Furterer разработи експертна слънцезащитна грижа за коса.. Прочети...

Item of the day

Джапанките на Пепеляшка

Виж още
Джапанките на Пепеляшка

Жълт бутон

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Виж още