Следва

Какво представлява диетата 5:2? Или как да се освободим от излишните „празнични” килограми?

Ligne Roset: Когато дизайнът срещне фантазията

Ligne Roset е труднопроизносимо за непознаващите френски език двудумие, което всъщност означава Фамилия Розе...

All About Life преди 7 години

Ligne Roset е труднопроизносимо за непознаващите френски език двудумие, което всъщност означава Семейство Розе. Представени у нас с божествен шоурум на "Доспат" 23 и още един на Цариградско шосе от фирма Хеликс, те предлагат високопрестижни и, по-важното, съвършени като дизайн, внушение, енергия и удобство дивани, легла, кресла, маси и всичко останало, което един нежен ценител на лукса като нас би могъл да си мечтае да има у дома.

Модерна естетика, съвременен дизайнерски почерк, очарование и различност са най-важните характеристики на мебелите и аксесоарите за дома, които представя у нас фирма Хеликс.

Особено популярни със своите артистични колаборации, Ligne Roset кокетно омагьосват с решения, обгърнати в лукс и разкош, оживели в мебелни колекции и допълващи интериора декорации, осветителни тела, текстил, килими и редки предмети.

Това, което отличава френската компания от останалите мебелни производители, е традицията. Традицията в избора на динамични и разчупени дизайнерски колаборации, в сериозните капиталовложения и индустриалните иновации. При това, през цялото това време до днес компанията се управлява само от първооснователите си. Нещата датират от 1860 година!

Всичко започва с...

Откриването на неголям завод за обработка на дърво. Мястото е Югоизточна Франция, където Антоан Розе и син произвеждат дървени чадъри, бастуни и рамки за столове.

През 50-те години, в следвоенния период, внукът на Антоан, Жан, изменя фокуса на компанията и така дава старт на една съвременна приказка. Ligne Roset  започва производство на маси, столове и легла, главно за оборудването на училища, университети, болници.

Синовете на Жан – Пиер и Майкъл, се присъединяват към семейния бизнес в най-пиковия момент от историята на компанията – през 60-те и 70-те години, които предоставят удобен случай да се възроди и обнови дейността на компанията. Започва съвместната работа с прочути интериорни архитекти и дизайнери, като Майкъл Дюкре, например.

Официално Ligne Roset става име на компанията през 1973 година с първия отворен магазин.

Космополитен lifestyle

Ligne Roset отстоява своите ценности и работи само и единствено с най-талантливите и интересни дизайнери. Миналите, настоящите и бъдещи сътрудничества са импозантни – с величави имена като носителя на награди - Didier Gomez, както и Pascal Mourgue, Peter Maly, Pierre Paulin, Inga Sempé и Bouroullec brothers. Постоянният стремеж на компанията към високи постижения е международно оценен: наскоро печели наградата Red Dot “Best of the Best”, заедно с многобройните награди VIA.

Днес Ligne Roset е огромна сила в света на международния дизайн с 200 ексклузивни магазина и 750 дистрибутора по целия свят, както и представителства в десетки страни.

С отношение към традициите

Продуктите се правят в завода в Брайер, Франция, а името на марката е щамповано върху всеки един продукт - външен символ за съвършенството.

Седалището на компанията се намира именно в Брайер от 1973 година и се е развило значително от тогава. Жан Розе смята, че главният офис трябва да бъде запазен в чест на семейната история и всички, допринесли за забележителния успех на компанията. 

Френската приказка в България...

Екип от четирима дизайнери и петима архитекти, френски и италиански мебели, много удобство и разточителното удоволствие да обзаведеш малката си крепост с любов. Това е краткото описание на екипа на Хеликс, които вече 20 години правят точно това - превръщат нашия дом в наша крепост. Не просто крепост, а крепост от страшно приятни елементи с луксозен подпис - този на един от най-добрите в света на интериора - френската красавица Ligne Roset.



Влизаме в магазина на Lignet Roset /Лин Розе, както произнасяме това двусловие на български/, в 10 сутринта. Веднага вдясно в шоурма прави впечатление конструкцията, която кръщаваме мигнововено "Кухнята на бъдещето". Един съвършен дизайнерски моноблок, който се отваря част по част и разкрива най-необходимото в тази Светая Светих на всяка жена



Лего конструкцията наподобява детска игра, забравяме за всичко, свързано с кухненски задължения, дърпаме белия плот и под него се показва мивка, откриваме къде е скрита сушилнята и, общо взето, се забавляваме убийствено. 



Минималистичният подход, следван при създаването на тази кухня за вграждане, изчистените линии, подвижните плоскости, зад които се крият не само електроуредите, но и самата мивка, омагьосват. Кухня, като която няма друга.



Тъй като прекаляването с книги и любими сериали са предпочитаните ни занимания, когато искаме целия свят да изчезне и да си починем, сме наясно, че негово величество Диванът е ключов фактор за това да си прекараме добре. Правилният диван променя из основи облика на хола, а удобството и комфорта правят избора повече от личен, дълбоко интимен и оттук - много ценен.



Продължавайки разходката си в шоурума, потъваме в меката прегръдка на най-удобния диван, на който сме сядали. Френските дивани са малко по-твърди от първоначалното ни очакване. Но след 15 минути в една и съща поза, установяваме, че е голямо удоволствие да не ни боли гърбът, понеже са се погрижили за правилната стойка на тялото ни.



Тук всички мебели са от естествени материали, плотът на дървената маса срещу нас е плътно, 4 см широко парче европейски орех. В тенденциите за годината, мебелите са покрити с кадифе, медното покритие на много от тях е френска приумица, която очарова, има лампи във всички форми и дизайни, на които е способно човешкото въображение.

Симпатичните животинки по ъглите и лавиците за книги са стопери, веднага гушваме един. А материята на дамаските, разбираме, че е повече от специална. Не попива никава влага, не прави петна, така че, момичета, повече няма да се безпокоим дали сме разляли чаша вино на дивана. 



Факт е, можем да обзаведем целия апартамент от шоурума, както и че архитектите и дизайнерите на Хеликс са насреща, за да ни посъветват и проектират дома-ни-мечта. 

И тъй като не сме любители на изкуствено завишените очаквания, след като видяхме, пипнахме, седнахме и се уверихме с всичките си сетива в мебелите, сме сигурни кой ще ни посъветва в избора за новия ни дом. 

Това е Хеликс! И Ligne Roset!






Ligne Roset Bulgaria 

  • ул.Доспат 23
  • 1463 Sofia, Bulgaria

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.