Bye, bye, 2016! Довиждане на модните писъци, които ТРЯБВА да си останат в нея

Съвсем наясно сме с цикличния характер на модата, което автоматично значи, че веднъж нещо, което е "на мода", винаги ще е "на мода"...

Съвсем наясно сме с цикличния характер на модата, което автоматично значи, че веднъж нещо, което е "на мода", винаги ще е "на мода". Виждали сме връщането на всичко, от клош дънки до карираните ризи от 90-те, от клиновете през белите маратонки, от ламето до кадифето.

Отминалата 2016-та бе изпълнена с опции и избори за всеки вкус, част от тях наистина прекрасни, което обаче не пречи на диалектиката да направи така, че част от тези опции, в самото начало на 2017-та да изглеждат дотолкова вехти и категорично демоде, че просто няма друг начин, освен да ги заровим дълбоко в гардероба и за предпочитане никога повече да не се сещаме за тях! Или поне до следващия кръг от кръговрата, в който отново ще се окажат повече от must have.

Ето няколкото тенденции, на които трябва да осигурим сериозна пауза през 2017 година:

Чоукърите
Вярвате или не, чоукърите не са единствените огърлици, с които можете да украсите вратлето си, въпреки че очевидно за Кендал Дженар, Джиджи Хадид и Дафне Гроенвелд няма други! Помним лентичките, мрежичките и панделките, които ни "задушаваха" още от 90-те години, като тогава чоукърите всъщност се падаха в пакетите от зрънчо с награда. Е, досега този аксесоар извървя сериозен път и се ъпгрейдна подобаващо - въпреки това, вече ни идва малко в повече! Оставяме го твърдо настрана!

Рекламните тениски
Или пък суичър и всякакви такива са много...дори не знаем как да ги определим. Но сякаш лицето на Бийбър ни преследва от почти всяка втора дреха. Все пак, всеки е ходил на концерти, всеки си е купувал брандирана тениска! Не е нужно целият свят да знае за това нещо, нали? 2016-та определено ще си остане годината, в която беше пикът на мърчандайза.

Флоралните рокли тип "Прегърни ме"
Този тоалет си беше същински култ през пролетта и лятото, но някак си вече ни идва много в повече. Благодарни сме за възвърналата се любов към хипи-женствените рокли, но се пренаситихме от "прегръщане". Знаем, знаем, роклята тип "Прегърни ме" е класика, която никога няма наистина да си отиде, но дори DVF не я представиха в най-новата си колекция SS17 (благодарение на Джонатан Сандърс).

Vetements навсякъде
Парижката модна къща бързо стана известна със своята непочтителност към естетическото, давайки на high fashion-а малко спортен привкус. Не ни разбирайте погрешно, влюбени сме в марката на Демна Гвасалия и компания, но започваме да се притесняваме (и уморяваме?) от това Vetemens all over!

Асиметрични крачоли на дънките
Говорейки за Vetements, няма как да не отбележим, че марката пусна чифт дънки, които се превърнаха в най-имитираната дреха на годината. Високо-ниско-то поръбване се превърна в тотален хит моментално. А за наша радост безброй марки последваха примера на Vetements, но не и за доброто на майките и бабите ни, ако ни разбира те какво се опитваме да ви кажем!

Оръфаните подгъви
Марката 3x1 буквално разби пазара, пускайки дънки с оръфан подгъв, които се превърнаха в мечтата на всяка fashionista. Градските улици пък преливаха от мацки заложили точно на този дизайн, който обаче се очаква тази година да бъде измесен от...погъвите с цепка!

Прекалено спортното
Ами доколкото си спомняме, преди време не беше никак модерно да се носиш по обществени места по анцуг или пък да отидеш така на вечеря в петък вечер! Ето, че вече и това е последен писък на фешън трендовете. Искрено обаче се надяваме този тренд да бъде забравен и комфортните leggings да си останат облекло за фитнес или вкъщи.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.