Следва

Surreal Muzik, Blame, Martin Garcia, Аsad Rizvi..

Първичният гений - VINCENZO DE COTIIS

Ще ти поговорим малко за един гений по повод проекта му представен в рамките на Sofia Design Week. В СКЛАДА...

Events преди 14 години

Ще ти поговорим малко за един гений по повод проекта му представен в рамките на Sofia Design Week.

След като завършва Istituto d’Arte, роденият в Мантуа Винченцо де Котис, се дипломира в специалността архитектура в Милано. Още в студентските си години талантливият архитект се оформя като експериментатор на материите и демонстрира уникален талант в реновацията на винтидж мебели и текстили, които връща с нова форма към нов живот, в интересна комбинация на цветове и материали.

Интериорните решения, която представи в проекта си за хотел STRAF в Милано, който отваря врати през 2004-а година, както и няколко забележителни магазина като Antonia в Милано, Pozzi Lei в Монца, Tessabit в Комо, Hotel в Болоня, Sugar в Арецо и Joffre в Барселона го превръщат в медийна атракция. Въпреки че де Котис предпочита анонимността, специализираните издания се впускат в преследване на основния виновник за новия, експериментаторски формат на бутиците на Алберта Ферети в световен мащаб.

Основната запазена марка на Де Котис в интериорния дизайн е изборът на материали, цветове и форми и най-вече хармонията, в която съжителстват. Светлината, цветовете и материалът опроделят атмосферата, влиянията върху хората и нещата около тях. Точно затова всяка нова концепция, Де Котис разработва не само контекста на творенията си, но и средата, в която ги настанява. Изключително силно повлиян от историята, италианският архитект си позволява да я интерпретира по свой начин без да променя значимостта и способността й да се променя във времето.

И ето защо ти казахме всичко това:

Уникалният проект на Винценцо де Котис - Progetto Domestico, който СКЛАДА представя в рамките на Sofia Design Week до 15 юни, е артистична и смела интепретация върху дизайна на ежедневието. Визуалните кодове на Де Котис разчитат на първичността на обектите и на смелото въображение на почитателите на чудесата от ежедневието.

Повече за проекта на www.progettodomestico.com

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?