Следва

Тайните на НУМЕРОЛОГИЯТА и какво ни чака, ако личната ни година е 1

Имаш-нямаш болен вкъщи - ами, оправяй се!

Без малко уважаемите депутати да бъдат „прецакани” от скъпите ни деца! Ама нейсе! Този път резултатът е почти равен и всички...

Health преди 7 години

Без малко уважаемите депутати да бъдат „прецакани” от скъпите ни деца! Ама нейсе! Този път резултатът е почти равен и всички ще се върнат по местата си в понеделник, 9-и януари. Е, поне за едните е сигурно! Само дето другите сами си го избраха, а на вторите им бе наложено, и то не от хубаво.

Вчера в сайта си МОН обяви 5-и и 6-и (поне засега) януари за неучебни дни, заради грипния вирус, лошите метеорологични условия и минусови температури в страната.
Ето и вариантите за реакции, според нас:

„Ваканция! Ураааа!”, със сигурност възкликват децата. И си представят как не тръгват от къщата на милите си баба и дядо, или продължават да се спускат с шейни с другите деца зад блока, или отиват поне още веднъж на замръзналото Панчарево да покарат кънки.

На народните представители без съмнение това никак няма да повлияе, защото те съвсем самички и почти единодушно - със 108 гласа "За", 24 „Въздържали се” и едва 7 "Против", си я гласуваха тази ваканцийка още в средата на месец декември, и я приеха без угризения, смеем да кажем. И това предложение за така жадуваната почивка се прие в наполовина празната пленарна зала, а ние се питаме къде ли бяха останалите 101 далматинци, пардон, депутати.

За родителите, обаче, е ясно, че:
Вече се ядосват затова как е възможно да не са били толкова далновидни лани, та да не предугадят постновогодишния вирус и да не си пуснат отпуск до края на първата януарска седмицата, защото сега ще се чудят какво да (ги) правят (децата си) и как в последния момент да преформироват всичко и всички.

А може би се питат дали за следващия път депутатите ще гласуват ваканция и за тях, та да могат да се погрижат за отрочетата си, докато те са в принудителна ваканция.

И най-вероятно ушите им вече парят от проведените десетки телефонни разговори с уточняваща цел – кой! Кой ще гледа децата им до края на седмицата?

А защо пък да не си сътворят незаконно „частна детска градина”, само за два дни. И да съберат всички приятелски деца – малки и големи, на едно място. Може да се редуват почасово, за да има кой да стои при дечурлигата и същевременно да не бъдат изгонени от работа, все пак.

Или пък разсъждават на високо интелектуално ниво над варианти, които да предложат на народните представители или служителите от МОН, с които последните да обезпечат работещите и редовно плащащи данъците си родители, като им предоставят едно от крилата на прекрасните сгради на Министерството или Парламента, и я превърнат в занималня, да речем. Тъкмо ще се открият нови, макар и временни, работни места, децата ще има какво да правят и така всички ще са доволни и спокойни.


Снимка: Веселин Боришев, Club Z

Важното е да ни е забавно, нали?! Историята доказва, че гениалните идеи винаги са идвали от опити, водещи до грешки. Нищо, де, все таки на всички ни стана ясно, че от тази година (естествено до „второ нареждане”) вече няма да сливаме празнични с работни дни, пък ако ще да се получава така, че само един да е денят от седмицата, в който шефовете ни да трябва да видят очите ни в офиса. А те са неповторими, незабравими, почти незаменими и красиви. Очите ни, разбира се.

И явно, като за последно, преди поредните извънредни, парламентарни избори, черно-белите (Извинете! За депутатите и клетите им, отрудени от кучешки неволи души иде реч. Обаче сега някак Круела истински и много ни липсва…) решиха да се възползват с всички сили и без свян от решението за зимната си ваканция, и надупиха „волумето на мах” с почивните дни. Дори с ден повече от децата в училище. От собствените си деца… Не е ли малко странно и срамно, уважаеми дами и господа парламентаристи?!
Но, важното е ваканция да има. Ура!

И тук веднага и без да се замисляме, ще цитираме част от текста на любимите ни „Ъпсурт”, написан преди поне 12 години за песента „Колега” от албума им “Quattro”, взривил общността тогава, адски актуален и сега:

''...Аз съм кандидат-премиер.
Другия път ше ме изберат
и милиони микроби ше умрат.
А до тогава как да си гледам кефа, бе?
И ти и аз знаеме кои са шефове.

В момента и ти си като всички – бит пес.
В Парламента да лапаш п**ки е бизнес.
Нали ги видех – общественици,
некои к**ви направиха много пари.

Искам да ида в парламента! Иди!
Никога нема да имаш хемороиди.
Господин депутата гледа девствено,
естествено не шмърка нищо евтино.
Селото се оказа тъкмо в града.
Белото им показа тъмната страна.
Дали ви правя нещо като песнички пея
или ви ям трохите за да оцелея…”


Снимка: авторът

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.