Следва

Офис обяд експрес - Дар от Боговете

Лецитин - Една капсула живот

За никой не е тайна, че здравето и красотата вървят ръка за ръка. От това как изглеждаш и как се чувстваш пряко зависи положението ти...

All About Life преди 14 години

За никого не е тайна, че здравето и красотата вървят ръка за ръка. От това как изглеждаш и как се чувстваш пряко зависи положението ти в обществото, защото увереният в себе си човек е пълен със сили и енергия и способен е да постигне много повече в личния си живот и кариерата. Има няколко основни принципа на доброто здраве: правилно и балансирано хранене, ежедневно оптимално физическо натоварване и позитивно настроение.

За да сияе винаги лицето ти от здраве и красота и за да се радваш на пищна и блестяща коса се налага да полагаш усилия. Мнозина започват сериозно да се отнасят към здравето си и всекидневно приемат комплекс от витамини и специализирани хранителни добавки. Хранителните добавки са продукти, предназначени за добавяне на витамини, минерали и други активни вещества, които по различни причини не достигат в организма. Да си набавиш всички необходими елементи от хранителните продукти, практически е нереално. Дори и свежите продукти при продължително съхранение или топлинна обработка губят голяма част от полезните си вещества. В нашето забързано ежедневие обикновено отдаваме приоритет на полуфабрикатите, отколкото на свежите плодове и зеленчуци, а и не винаги качеството на продуктите, които консумираме е най-доброто.

Лецитинът е едно изключително вещество, за което в действителност се говори твърде малко. Той е сложен материал, който нашият организъм получава в много по-малка степен от необходимото му количество. Причина за това се явява ниското качество на хранителните продукти, неправилния начин на живот и лошите хранителни навици.

Лецитинът оказва положително въздействие практически на всички системи в организма, като ускорява окислителните процеси, бързо разгражда мазнините, спомага за извеждане на токсините и предпазва от натрупване на холестерол по стените на артериите. Подобрява работата на мозъка и сърдечно-съдовата система, подпомага усвояването на витамините А, D, Е, К, повишава съпротивителните сили на организма, стимулира образуването на еритроцити и хемоглобин.

Раздразнителност, отслабване на паметта, безсъние, честият прием на сънотворни и антидепресанти са част от симптомите дължащи се на недостига от лецитин в организма. За съжаление всички успокоителни отстраняват симптомите, а не причината. Приемайки лецитин – ти отстраняваш именно причината.

Соята е единственото растение, което се явява източник освен на пълноценен растителен белтък, така и на витамини, микроелементи, фитоестрогени и целулоза.

VitaLanes Lecithin капсули е със 100% естествен произход и съдържа чисто соево масло от негенно модифицирана соя.



VitaLanes Lecithin
е продукт на проспериращата компания „G.R.Lanes”, която е синоним на здравословен живот и предлага продукти, които са произведени според стандартите на GMP (добра производствена практика) и са обект на цялостен контрол на качеството по време на всички фази: суровини, производство, транспорт, дистрибуция. Осланяйки се на 78-годишния си опит на пазара на витамини и хранителни добавки, Lanes „се грижи за здравето и тонуса, като осигурява висококачествени витамини и хранителни добавки, създадени в резултат на научни изследвания”.

В Университета в Северна Каролина (САЩ) интензивно изучават действието на лецитина. Открито е, че черният дроб като център на детоксикацията на организма е способен изчерпателно да изпълнява задачата си само в случай, че се осигурява лецитин непрекъснато и безпрепятствено. Всяка клетка от черния дроб се нуждае от холин – основна съставна на лецитина и острият недостиг на лецитин може да стане причина за проблеми с черния дроб.
 

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 6 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.