Следва

10 правила да изглеждаме сравнително прилично навън, когато СТУД удари

Mini Trend: Двуцветното бижу на Шанел

"Модата отминава, стилът остава" е може би една от най-известните фрази, изречени от Коко Шанел и успехът на двуцветните обувки с каишка е перфектното й потвърждение...

All fashion преди 7 години

"Модата отминава, стилът остава" е може би една от най-известните фрази, изречени от Коко Шанел и успехът на двуцветните обувки с каишка е перфектното й потвърждение.

Задължителният чифт за сезона е велуреният в два тона – бежово с разпознаваемия черен връх и миди ток, който от самото си създаване до днес е еволюирал несравнимо., и вече го има в кожен вариант.

Всъщност тази обувка има една от най-дългите истории в съвременната мода и света на Шанел.
Създаден през 1957 г. иконичният модел е по дизайн на самата Коко Шанел.



"Последната граница на елегантността." 
Така обича да ги нарича тяхната създателка, която залага напълно на интуицията си, когато работи над тях. Изборът на два контрастни тона е важно естетическо предимство, тъй като бежовото удължава крака, а черният връх кара стъпалото да изглежда по-малко.

Не само това: тъмният завършек прави по-малко видими следите от износване, каишката зад глезена позволява подвижност, докато пет сантиметровият ток осигурява максимален комфорт.
Не е зле за обувки, които вече са на 58 години, нали?



За това двуцветното бижу е един от най-разпознаваемите символи на марката, дотолкова че дори и Карл Лагерфелд никога не е отказал да ги включи във всяка колекция, въпреки неколкократните им промени в съответствие с тенденциите.

Година след година, както ще видим в снимките по-долу, обувките с каишка се разхождат по модния подиум, увековечени са на краката на топ модели като Инес де ла Фресанж и Хелена Кристенсен, и се появяват в стари снимки, които обрисуват живота им от началото на ерата на Габриел Коко Шанел, до наши дни.
Искаме да ви разкажем какво е била и какво все още е тази обувка чрез архивни снимки и видео за ноу-хау на парижката модна къща.

Защо ще го направим ли? Защото това е иконичен аксесоар от миналото и must have от днес. И имаме чувството, че ще говорим за него и утре...

Фешън сме и с Baileys

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.