Mini Trend: Двуцветното бижу на Шанел

"Модата отминава, стилът остава" е може би една от най-известните фрази, изречени от Коко Шанел и успехът на двуцветните обувки с каишка е перфектното й потвърждение...

"Модата отминава, стилът остава" е може би една от най-известните фрази, изречени от Коко Шанел и успехът на двуцветните обувки с каишка е перфектното й потвърждение.

Задължителният чифт за сезона е велуреният в два тона – бежово с разпознаваемия черен връх и миди ток, който от самото си създаване до днес е еволюирал несравнимо., и вече го има в кожен вариант.

Всъщност тази обувка има една от най-дългите истории в съвременната мода и света на Шанел.
Създаден през 1957 г. иконичният модел е по дизайн на самата Коко Шанел."Последната граница на елегантността." 
Така обича да ги нарича тяхната създателка, която залага напълно на интуицията си, когато работи над тях. Изборът на два контрастни тона е важно естетическо предимство, тъй като бежовото удължава крака, а черният връх кара стъпалото да изглежда по-малко.

Не само това: тъмният завършек прави по-малко видими следите от износване, каишката зад глезена позволява подвижност, докато пет сантиметровият ток осигурява максимален комфорт.
Не е зле за обувки, които вече са на 58 години, нали?За това двуцветното бижу е един от най-разпознаваемите символи на марката, дотолкова че дори и Карл Лагерфелд никога не е отказал да ги включи във всяка колекция, въпреки неколкократните им промени в съответствие с тенденциите.

Година след година, както ще видим в снимките по-долу, обувките с каишка се разхождат по модния подиум, увековечени са на краката на топ модели като Инес де ла Фресанж и Хелена Кристенсен, и се появяват в стари снимки, които обрисуват живота им от началото на ерата на Габриел Коко Шанел, до наши дни.
Искаме да ви разкажем какво е била и какво все още е тази обувка чрез архивни снимки и видео за ноу-хау на парижката модна къща.

Защо ще го направим ли? Защото това е иконичен аксесоар от миналото и must have от днес. И имаме чувството, че ще говорим за него и утре...

Фешън сме и с Baileys

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia