Следва

Пролет 2017 - Най-горещите трендове на идния сезон!

10 правила да изглеждаме сравнително прилично навън, когато СТУД удари

Студ, много студ. Сняг, уж едва танцуващ от висините, обаче упорито натрупващ градското пространство...

All fashion преди 7 години

Студ, много студ. Сняг, уж едва танцуващ от висините, обаче упорито натрупващ градското пространство. Някои от нас са по-нервни от обичайно, трудно се справяме с избора на дрехи. Просто е мега студено, пързаляме се зверски, а и усещането за това, че изглеждаш като опълченец на Шипка докато се придвижваш от една точка до друга в София, е далеч от обичайната лекота в битието на един моден, пък макар и зимно моден човек.

И така, не сме в Барселона, където в този исторически миг например е чудно симпатичните 15 градуса, така че, разполагаме с минусови температури, непроходими тротоари, средна интензивност на невъзможността да хванем такси, за сметка все пак, на вътрешната ни необходимост да изглеждаме прилично, докато припкаме по задачи в цялото това зимно фешън безвремие.

Ето какво сочи личният ни опит в борбата със зимата, с елементи на стремеж към елегантност, без риск от умиране или вкочаняване от студ междувременно:

1. Носим ушанки, вместо шапка, ако никак не обичаме шапки. Безспорно прошнурован ход, в който ушите са на сигурно и топло място, докато прическата е предпазена от тотално погиване, с всичките й екстри, от типа обем, букли, силует.

2. Вадим от архива единствените, но наистина-доставящи-радост ниски ботуши, наречени за краткост "самоходки". Очевидно е, че та са премерен и разумен ход, изобщо не робуване на секси очакванията на околните, напротив, вирваме брадичка и с ниските си, с дебел грайфер много зимни ботуши покоряваме върхове, които другите при тези условия не могат (условно!).

3. Слагаме поло, то и без това е адски модерно. Шалът, много обемен, също винаги е работещо решение.

4. Не се тревожим от обема, постигнат от многото облечени една върху друга дрехи, ефектът "зелка" е повече от симпатичен при минус много.

5. При известна физическа търпимост, оставяме лек акцент, който ни напомня за по-топлото време - леко открит глезен, по-къс ръкав на палтото, така, че ръкавицата да открива малко от китката, или пък платнена торба, намигваща към лятото и безгрижието, така естествено присъщи му.

6. Слагаме дълга горна дреха, усещането е за елегантност, обратно на треперещото сгушване в обемни пухени дрехи, като къси или твърде спортни скиорски якета.

7. Шапката, ако все пак решим да е шапка, е аристократично надарена с широка периферия, все пак сме в града, и то в работен, динамичен сезон, шапките, които носят строителните работници или политиците, когато са на оглед из страната, не вършат никаква стилистична работа.

8. Монохромно. Така хармонизиращият на тихото пропукване от ужасния студ облекло в един цвят от пети до уши.

9. Акцент с косъм - шапка, шал, палто - сега му е времето, вадим от долапа и слагаме. Топлят, изящни са, а и са ненадминати, когато говорим за женственост.

10. Не се страхуваме от цвят - напротив, носим го, напук на всичко, много силно изявен или като категоричен акцент.

Примерите ни показват какво имаме предвид, успех и напомняне за надеждата, че в Петък, този път по съвпадение 13-ти, ще е с 13, поне, градуса по -топло. Диалектика, какво да я правиш.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.