Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Стивън Хокинг

Точно преди два дни един от най-известните и брилянтни астрофизици в световен мащаб навърши 75 години...

Точно преди два дни един от най-известните и брилянтни астрофизици в световен мащаб навърши 75 години. На 8 януари 1942 година, точно 300 години след смъртта на Галилей, ако обръщаме внимание на малките детайли, се ражда Стивън Хокинг. 

Заради рядкото си заболяване, вид склероза, лекарите му дават само няколко години живот, когато е едва на 21. От тогава обаче Стивън стои гордо срещу прогнозите им, превръщайки се не само в един от най-дълго живелите с това заболяване, а и в легенда със своите научни открития, теории за Вселената и книги.

Удостоен с много награди и продължаващ космичните си изследвания и до днес, Стивън Хокинг показва как физическите увреждания не са пречка, когато имаш воля и не правят никого по-малко способен да прави това, за което е призван.

През 2014 година излезе биографичната драма The Theory of Everything, която разказва за живота на именития физик. А днес, по случай рождения му ден, решаваме да цитираме именно него за голяма доза вдъхновение и добро настроение, поне за седмица напред. 

Честит рожден ден, Стивън Хокинг! 

„Забелязал съм, че дори хората, които вярват, че всичко е предопределено и нямаме свободна воля, се оглеждат, преди да пресекат улицата."

„Животът щеше да е трагичен, ако не беше смешен."

“Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.