Следва

Тайните на НУМЕРОЛОГИЯТА и какво ни чака, ако личната ни година е 4

Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Стивън Хокинг

Точно преди два дни един от най-известните и брилянтни астрофизици в световен мащаб навърши 75 години...

Celebrities преди 7 години

Точно преди два дни един от най-известните и брилянтни астрофизици в световен мащаб навърши 75 години. На 8 януари 1942 година, точно 300 години след смъртта на Галилей, ако обръщаме внимание на малките детайли, се ражда Стивън Хокинг. 

Заради рядкото си заболяване, вид склероза, лекарите му дават само няколко години живот, когато е едва на 21. От тогава обаче Стивън стои гордо срещу прогнозите им, превръщайки се не само в един от най-дълго живелите с това заболяване, а и в легенда със своите научни открития, теории за Вселената и книги.

Удостоен с много награди и продължаващ космичните си изследвания и до днес, Стивън Хокинг показва как физическите увреждания не са пречка, когато имаш воля и не правят никого по-малко способен да прави това, за което е призван.

През 2014 година излезе биографичната драма The Theory of Everything, която разказва за живота на именития физик. А днес, по случай рождения му ден, решаваме да цитираме именно него за голяма доза вдъхновение и добро настроение, поне за седмица напред. 

Честит рожден ден, Стивън Хокинг! 

„Забелязал съм, че дори хората, които вярват, че всичко е предопределено и нямаме свободна воля, се оглеждат, преди да пресекат улицата."

„Животът щеше да е трагичен, ако не беше смешен."

“Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет, ще намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй.“

"Винаги ме изненадва, колко незаинтересован сме ние днес за такива неща, като физиката, пространството, Вселената и философията на съществуването ни, нашата цел, нашата крайна дестинация. Този свят там, навън, е напълно луд. Бъдете любопитни!"

„Най-големият враг за знанието не е невежеството, а илюзията за знание.“

"Напълно в реда на нещата е да се правят грешки. Нищо не е съвършено, защото ако съществуваше съвършенство, не бихме съществували ние."

"Простотата е въпрос на вкус."

"Човек е винаги далеч от разрешаването на проблема, докато не намери отговора." 

"Колкото и да е труден животът, човек може да открие нещо, в което да бъде успешен."

"Хората няма да имат време за вас, ако непрекъснато сте ядосани или се оплаквате."

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 11 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 8 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.